Havlová (Úsvit): Dýchlo na mě Nagano, Úsvit táhne za jeden provaz

24.09.2013 8:17

Už je to nějaký čas, kdy čeští hokejisté vyhráli olympijské hry v Naganu. Přesto si živě pamatuji ten pocit hrdosti a sounáležitosti, který zaplavil celou republiku. A zároveň si vzpomínám, čím takového úspěchu dosáhli.

Havlová (Úsvit): Dýchlo na mě Nagano, Úsvit táhne za jeden provaz
Foto: red
Popisek: Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury

Naši hráči dokázali vyhrávat, protože fungovali jako tým a hlavně hráli srdcem. Jejich touha po úspěchu a zviditelnění naší malé země ve středu Evropy byla silnější, než u ostatních mužstev. O srdíčku v souvislosti s našimi hokejisty jsme si mohli přečíst ještě dlouho po skončení olympijských her ve většině novin. Dokonce vznikaly na toto téma vtipy.

Nezatracujme ovšem onu víru a sílu srdce! Vždyť je to ta nejupřímnější a nejpozitivnější motivace, kterou můžeme mít. A právě tento pocit se u mě dostavuje vždy, když mluvím s kýmkoli z Hnutí Úsvit. Nejsme klasickou stranou. Vše, co děláme, děláme pro to, že chceme pomoci našim spoluobčanům, aby se nám všem žilo lépe. Neženeme se za vidinou peněz, nechceme být u koryt a hrabat do vlastní kapsy. Dopředu nás žene víra, že můžeme pomoct ostatním. A to je ten nejpříjemnější pocit, jaký znám. Věřím, že stejně tak, jako se začali postupně během turnaje bát našich hokejistů Kanaďané, Rusové, začnou mít obavy z Hnutí Úsvit více i méně etablované politické strany. Neboť jim dojde, že my to myslíme opravdově, že chceme prosadit změnu systému, která lidem umožní snáz kontrolovat a ovlivňovat kroky jimi zvolených politiků, a nezačneme s nimi hrát hru, ve které nejde o nic jiného, než peníze a vlastní prospěch.

Olga Havlová – kandidátka Hnutí Úsvit v Moravskoslezském kraji

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Úsvit přímé demokracie

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kobza (SPD): Půjde i o jakési perpetuum mobile výroby voličů

17:17 Kobza (SPD): Půjde i o jakési perpetuum mobile výroby voličů

Projev na 102. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 10. května 2024 k zákonu o korespondenční volbě