Klasnová: Věci veřejné podpořily slabozraké ladiče

20.01.2014 12:16

Kateřina Klasnová, jako zastupitelka VV v Praze 1, předala včera ředitelce Konzervatoře Jana Deyla a Střední školy pro zrakově postižené výtěžek z vánočního koncertu VV.

Klasnová: Věci veřejné podpořily slabozraké ladiče
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kateřina Klasnová

"Od návštěvníků svatoštěpánského koncertu jsme na dobrovolném vstupném vybrali přes šest tisíc korun, dle domluvy jsou určeny na rozvoj ladičského oboru pro slabozraké studenty," uvedla Klasnová.

Ředitelka školy Naděžda Ostřanská přijala včera Klasnovou ve své kanceláři. "V prostorách Deylovy školy jsem prvně a je to tu nádherné," nadchla se Klasnová. Tím spíše, když jí ředitelka Ostřanská ukázala i tamější koncertní sál a nabídla spolupráci. "Moc ráda na koncert zdejších studentů v budoucnu pozvu například seniory z Prahy 1," uvedla zastupitelka.

V ředitelské kanceláři nejprve Klasnová s Ostřanskou hovořily o stoleté historii školy, jejích dnešních studentech a o vizích paní ředitelky. A samozřejmě, také o ladičském oboru, na jehož rozvoj je určen výtěžek vánočního koncertu. "Slabozrakých studentů díky novodobé medicíně ubývá, to je velmi dobrá zpráva. Ovšem tím méně ladičů se na naši školu hlásí," uvedla Ostřanská. Dobrých ladičů přitom není dost, potřebují je nejen soukromí milovníci hudby, ale hlavně i velká koncertní tělesa a divadelní scény. Ladiče česká škola umí nabídnout i do zahraničí, podle slov ředitelky například do některých zemí bývalé Jugoslávie, ve kterých dnes ladičský obor vůbec neexistuje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Veciverejne.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pospíšil (TOP 09): Během teplých měsíců se na vybraných pastvinách mohou usadit stáda ovcí a koz

16:21 Pospíšil (TOP 09): Během teplých měsíců se na vybraných pastvinách mohou usadit stáda ovcí a koz

Se závěrem měsíce dubna začínají znovu vypásat vybrané pražské lokality první stáda dobytka. Pro let…