Ministr Fiala zaštítil Zlatou tretru

28.06.2013 11:30

Nově zrekonstruovaný stadion v Ostravě byl svědkem již 52. ročníku atletického mítinku Zlatá tretra. Tento svátek sportu je vysoce ceněn nejen mezi atletickými odborníky, ale díky své divácké atmosféře každoročně přitahuje nejlepší atlety celého světa. Nejinak tomu bylo i v letošním roce. Cestu do Ostravy si opět našlo mnoho olympijských vítězů a mistrů světa. Letošní záštitu nad mítinkem převzal ministr školství, mládeže a tělovýchovy Petr Fiala.

Ministr Fiala zaštítil Zlatou tretru
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Petr Fiala, exministr školství

Ministr Petr Fiala mítink Zlatá tretra slavnostně zahájil a popřál sportovcům hodně úspěchů v jejich kláních a skvělé výsledky, což bylo z jejich strany zcela naplněno. Diváci si tak, jako každý rok, přišli na své a mohli vidět přehlídku rekordů mítinku a také nejlepších výkonů letošní sezóny.

Jedním z vrcholů měl být i závod na 100m mužů, kde se původně očekával start nejrychlejšího muže planety Usaina Bolta, který však na poslední chvíli svou účast odřekl. Zastoupit ho měl další jamajský sprinter Asafa Powell, jenž dokázal běžet stovku pod deset sekund nejvíckrát ze všech sportovců na světě. I tentokrát se mu to podařilo, ale chybou startéra se musel závod opakovat, takže jeho výkon z pokaženého startu nemůže být počítán. V opakovaném běhu byl Powell sice opět první v cíli, ale v čase 10,07s. V cíli svůj výkon lakonicky okomentoval: „Jsem úplně vyčerpaný“.

Zaslouženou cenu pro vítěze „Zlatou tretru“ předal Asafu Powellovi ministr Petr Fiala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo školství

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…