Šedivý (KSČM): Tábor už dvacet let omílá stejné novoroční předsevzetí

04.01.2014 12:52

Hnutí starosty Jiřího Fišera Tábor 2020 ústy svých zastupitelů Havránka a Kacerovského přišlo s poněkud opožděným novoročním předsevzetím. Opožděným o více než dvacet let.

Šedivý (KSČM): Tábor už dvacet let omílá stejné novoroční předsevzetí
Foto: kscm.cz
Popisek: Logo KSČM

V lednovém čísle Novin Táborské radnice se zmínění autoři holedbají tím, že i táborská průmyslová zóna se má rozrůst.“ Díky spolupráci starosty Fišera s vodárenskou společností se podařilo najít vodohospodářské řešení, které snížilo uvažované stavební náklady o 8 milionů korun,“ pochlebují oba zastupitelé svému nejvyššímu. Nadstandardní vztahy Jiřího Fišera s vodárenskou společností jsou dostatečně známy a kšeft je kšeft.

Ale zpět k zpozdilosti tohoto článku. Havránek s Kacerovským totiž objevili Ameriku. „...ruku v ruce s přípravou musí jít účinný marketing a aktivní hledání možných investorů,“ předkládají veřejnosti spásné řešení dvacetiletého průšvihu s táborskou průmyslovou zónou. Starosta Fišer, který stojí v čele města v různých vrcholných samosprávných funkcích prakticky od revoluce, jim dal návod na úspěch zřejmě obšlehnout z některého materiálu z počátku tohoto století. I tam se hovořilo o nutnosti aktivně vyhledávat investory. Jenže ti byli realitou „odkloněni“ většinou do Písku, kde na radnici jen planě neplkají, ale konají.

Autoři článku také taktně neprozradili, jak velkou zakázku získá vodárenská společnost za aktivní spolupráce se starostou Fišerem. Vtipně hovoří jen o úspoře osmi milionů. Po desítkách milionů nasypaných do nefunkční průmyslové zóny se tedy na Vožickou posypou další. Přiláká to investory? Pochybuji...

Proč mozkový trust Tábora 2020 raději nejde konečně cestou skutečně aktivního hledání a nacházení investorů? Pokud by se jim to konečně podařilo, není problém volit opačný postup. Inženýrské sítě by si ke svým halám vybudoval sám investor a město by na ně přispělo. Případně je po kolaudaci odkoupilo, jak je a bylo dobrým zvykem například při budování nových obytných celků. Ale byla by jistota, že investorského vrabce máme v hrsti, a nejen jako holuba někde na střeše.

Způsobem, který se dvacet let neosvědčil, tak jen umrtvíme další nemalé částky z městského rozpočtu v mrtvé průmyslové zóně. K jejímu rozvoji, pokud ho Tábor 2020 myslí skutečně vážně, by bylo nutné investovat tato peníze především do dlouho slibované a stále nerealizované komunikace Měšice – Vožická. Ta by znamenala nejen lepší dopravní obslužnost zóny, ale také snížení dopravy v Čekanicích, a tím i protestů zdejších obyvatel. Investice do této přeložky by navíc byla spolufinancována i krajem. Jenomže starosta Jiří Fišer evidentně nemá tak nadstandardní vztahy s vedením kraje, jako s vodárenskou společností.

Ladislav Šedivý, klub zastupitelů KSČM ve městě Tábor

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kscm.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Evropa se musí vrátit od lobbistů k podpoře pracujících

10:21 Zaorálek (SOCDEM): Evropa se musí vrátit od lobbistů k podpoře pracujících

Směrnice o minimální mzdě, posilování kolektivního vyjednávání a posilování práv zaměstnanců – to js…