Tábor poprvé uspořádá elektronickou veřejnou dražbu aut

19.03.2024 16:28 | Tisková zpráva

S novinkou vydražit tři starší typ aut, která byla odtažena z veřejného prostoru, přichází město Tábor. Jak sdělil odborný pracovník správy majetku Odboru dopravy Marek Lexa, podobnou elektronickou veřejnou dražbu úřad vyhlašuje úplně poprvé.

Tábor poprvé uspořádá elektronickou veřejnou dražbu aut
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Město Tábor

Dojde na ni v úterý 19. března 2024 prostřednictvím webu www.autodrazby.cz. v 9.00, 9.20, resp. v 9.40 hodin. Dražit se budou postupně tři vozidla: Škoda Felicie s vyvolávací cenou 2.000 Kč, Ford Mondeo s cenou 3.000 Kč a Peugeot 607 za cenu 5.000 Kč. „Vyzvali jsme majiteli vozů, které mají více jak šest měsíců propadlou technickou kontrolu a zdánlivě vypadají jako vraky, aby si auta z veřejného prostoru odvezli. Většinou na naše výzvy nereagují. Potom jsou majitelé obeznámeni o odtažení vozidla, které musíme tři měsíce deponovat na chráněném místě. Po této lhůtě se mohou vozidla prodat ve veřejné dražbě,“ vysvětlil Marek Lexa.

A neměla by se auta rovnou sešrotovat? Neměla. Problém je, že i staré, dlouhodobě odstavené vozidlo, nemusí odpovídat definici vraku dle § 19 odst. 2 písm. g) zákona č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích. Pokud se město chce zbavit aut, která nejsou viditelně vraky, ale vypadají jako nevzhledné trosky, nebo jsou na parkovištích odloženy někdy i více let, a mají propadlou technickou kontrolu, je město oprávněno v souladu s § 19d odst. 2 zákona č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích, a po marném uplynutí předešlých výzev a oznámení, tyto vozidla prodat ve veřejné dražbě. „Vydražené peníze připadnou městu, které si nejprve pokryje všechny vlastní náklady. Zbytek peněz připadne majiteli. Pouze v případě, že se auto nepodaří vydražit, lze ho dát do ekologické likvidace a následně vyřadit z evidence vozidel.“ uzavřel odborný pracovník správy majetku Odboru dopravy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

11:17 Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

Desítku zbrusu nových podcastů, speciální prohlídky či asistenci pro znevýhodněné návštěvníky a zejm…