Dryml: Snad ta slova o navazováná vlády na Nečase byla jen omyl

14.07.2013 20:05

Senátor Vladimír Dryml (SPOZ) je přesvědčen, že by nový ministr Jan Fischer měl odejít z Rusnokovy vlády. "Setrvání Jana Fischera ve funkci ministra financí bude pověstnou Achillovou patou a předmětem opakované kritiky politických soupeřů, která může zpochybnit vládu jako celek a ve svém důsledku i moudré a státnické kroky prezidenta Zemana," tvrdí.

Dryml: Snad ta slova o navazováná vlády na Nečase byla jen omyl
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vladimír Dryml

Senátor a příznivce hlavy státu Miloše Zemana dle svých slov uvítal krok prezidenta zamezit renesanci pravicové vlády, když odmítl kandidátku ODS Miroslavu Němcovou a premiérem jmenoval Jiřího Rusnoka. Zároveň má ale i několik výhrad.

Program by měl být levicový

První z nich je program, který hodlá nová vláda uvést do života. Dryml se domnívá, že by v logice prezidentova kroku a ve snaze zamezit obnově korupční pravicové vlády, měl být program nového kabinetu levicový. "Věřím, že opakované výroky nových ministrů Rusnokovy vlády o tom, že 'budou navazovat na politiku svých předchůdců' jsou pouze politováníhodným omylem," říká senátor ve svém prohlášení.

MUDr. Vladimír Dryml

  • BPP
  • Prezident svazu Senioři České republiky

Druhou připomínkou je potom výběr ministrů. "Pokud má být Rusnokova vláda důvěryhodnou alternativou k pravicové vládě, která zatím deklaruje v Poslanecké sněmovně většinu, měl by také premiér přehodnotit některé své personální kroky," píše senátor a má na mysli Jana Fischera, který z mnoha stran sklízí kritiku za pochybné financování své prezidentské kampaně.

Fischer snižuje důvěryhodnost nové vlády

Setrvání Jana Fischera ve funkci ministra by podle Drymla mohlo být Achillovou patou a předmětem kritiky politických soupeřů. "Jsem totiž přesvědčen, že jmenování Jana Fischera, který se jako premiér úřednické vlády podílel na solárním tunelu a jehož zázračně splacené účty z prezidentské kampaně budí oprávněné rozpaky, ministrem financí bylo chybou, která ohrožuje zásadním způsobem důvěryhodnost vlády," uzavírá senátor Vladimír Dryml.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

14:30 To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

Členové ústavněprávního výboru Senátu dali zelenou petici 15 tisíc zemědělců. Ti chtějí zrušit Fialo…