Hašek mluvil o křižovatce mezi Zemanem a Kalouskem. Pak zaútočil Dienstbier

02.08.2013 20:28

Mediální výstupy prvního místopředsedy ČSSD Michala Haška, který dnes prezentoval své názory hned ve dvou velkých rozhovorech, rozčílily senátora ČSSD a trvalého Haškova vnitrostranického kritika Jiřího Dienstbiera. Toho naštval Haškův názor, že ČSSD je na křižovatce mezi Zemanem a Kalouskem.

Hašek mluvil o křižovatce mezi Zemanem a Kalouskem. Pak zaútočil Dienstbier
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Dienstbier

Současný vnitřní spor v ČSSD o postoji k Rusnokově vládě Michal Hašek v rozhovoru pro Právo vymezil jako „křižovatku mezi Zemanem a Kalouskem“. „Na té křižovatce si musí vybrat, kdo bude budoucím spojencem ČSSD. Za sebe říkám, že mám jasno,“ ujistil první místopředseda ČSSD v rozhovoru.

Tato slova však podle serveru iDnes.cz rozčílila senátora Jiřího Dienstbiera. Bývalý místopředseda, který na jarním sjezdu neobhájil funkci, opakovaně vystupuje jako hlavní kritik Haškových názorů. V dubnu například poukazoval na Haškovy vztahy s některými pochybnými pražskými sociálními demokraty. Za to se dočkal označení „neúspěšný obdivovatel prezidenského kandidáta pravice Schwarzenberga“.

Nyní nechápe, jak přišel Hašek na příměr s křižovatkou mezi Zemanem a Kalouskem. „Jenom ignorant nebo v horším případě oportunista může vnímat rozhodování o Rusnokově vládě jako rozhodování mezi Zemanem a Kalouskem,“ napsal na svůj Facebook.

Nyní podle něj nejde o žádné námluvy, ale o zachování svéprávnosti a důstojnosti ČSSD „jako strany nezávislé na Kalouskovi i na Zemanovi, a o její schopnost uspět ve volbách a prosazovat svůj program".

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

14:30 To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

Členové ústavněprávního výboru Senátu dali zelenou petici 15 tisíc zemědělců. Ti chtějí zrušit Fialo…