Agentura Moody´s opět potvrdila finanční stabilitu města Liberce

19.12.2013 9:40

Známkou Aa2.cz, stejnou jako vloni, ocenila mezinárodní agentura Moody´s rating statutárního města Liberce. Liberec si tak i pro příští rok udržuje svůj stabilně dobrý rating.

Agentura Moody´s opět potvrdila finanční stabilitu města Liberce
Foto: liberec.cz
Popisek: Detail liberecké radnice při západu slunce

Renomovaná mezinárodní ratingová agentura Moody´s se zabývá hospodařením města Liberce na začátku prosince každý rok. Stalo se tak i letos. Hodnota nového ratingu pro rok 2014 zůstává beze změny, Liberec dostal známku Aa2.cz se stabilním výhledem. Agentura Moody´s potvrdila, že všechny negativní faktory, související s vysokým dluhem a velkou dluhovou službou, jsou vyvážené pohotovým přístupem města k finančnímu řízení.

„Vedení města upřednostňuje spíše konzervativní přístup k rozpočtu, což odráží úsporná opatření a zlepšené provozní výsledky. Dobrou úroveň správy a řízení města potvrzuje komplexní a transparentní způsob výkaznictví,“ uvádí zpráva ratingové agentury. „Mezi silné stránky Liberce patří téměř vyrovnané finanční hospodaření, které město pravděpodobně udrží i v příštích letech, a pohotová reakce vedení města na nízký růst příjmů ze sdílených daní,“ doplňuje zpráva.

Z hodnocení Aa2.cz vyplývá, že je město Liberec stabilním partnerem pro finanční ústavy, a že se hospodářská situace města nezhoršuje. Podle náměstka primátorky pro ekonomiku Jiřího Šolce je to velmi dobrý signál.

„Přes veškeré mediální tlaky a očerňování ze strany opozice se nám daří hospodařit stabilizovaně a vyrovnaně. Není to přitom tak dávno, co nám někteří předpovídali bankrot. Město ale do bankrotu nespadlo ani předloni, ani vloni a ani letos, a nic nenasvědčuje tomu, že by nás měl bankrot postihnout v příštím roce,“ řekl náměstek Jiří Šolc.

Dobré ratingové hodnocení statutárního města Liberec je také pozitivně vnímáno investory.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: liberec.cz

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

22:09 Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

Mozaikovou lunetu Maxe Švabinského s názvem Budovatelé Národního divadla budou moci již brzy obdivov…