Aplikace Moje Olomouc obsahuje nově i informace o dopravních omezeních

07.03.2024 16:14 | Tisková zpráva

Aplikace Moje Olomouc, která obsahuje řadu užitečných funkcí nejen pro Olomoučany, ale i návštěvníky města, přichází na začátku března s novinkou. Jejím uživatelům se nově zobrazí také modul Dopravní omezení.

Aplikace Moje Olomouc obsahuje nově i informace o dopravních omezeních
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

V něm je možné po jednom kliknutí najít všechna aktuální i plánovaná dopravní omezení ve městě, včetně informací, o jakou stavbu či akci se jedná, od kdy do kdy potrvá, případně kudy vedou objízdné trasy. V aplikaci je oproti webové stránce tato funkce doplněna ještě o mapy, v nichž lze danou lokalitu pohodlně najít.

Anketa

Která vládnoucí strana zatím nejvíce prospěla České republice?

2%
3%
0%
92%
0%
0%
3%
hlasovalo: 50209 lidí

„Snažíme se aplikaci vylepšovat průběžně tak, aby byla pro občany nejen užitečná, ale také uživatelsky příjemná. To je samozřejmě dlouhodobý proces a vždy se snažíme připravovat půdu i pro další změny, které přijdou v budoucnu,“ přiblížil náměstek primátora Tomáš Pejpek.

Aplikace je k dispozici už od roku 2018, od loňského února pak funguje její nová verze s inovovaným designem a více funkcemi. Lze se přes ni objednat na přepážku úřadu, takže nemusíte čekat ve frontě, zaplatit parkování či jízdenku na MHD, nahlásit závadu v podobě nefunkčního osvětlení, rozbitých laviček, chodníků, problémy s odvozem odpadu a podobně. Naleznete zde kontakty na pracovníky magistrátu, úřední desku, kalendář akcí, polední menu restaurací, nebo můžete vyhledat objekty v interaktivní mapě.

Na pár kliknutí a během několika vteřin tak má uživatel k dispozici vše, co pro život ve městě potřebuje. Po prvním spuštění aplikace si lze vybrat mezi funkcemi určenými pro obyvatele města, turisty, nebo studenty. Každé z těchto nastavení je jiné a lze mezi nimi pohodlně přepínat. Navíc je možné měnit řazení ikon na úvodní stránce.

„Jednotlivé položky lze seřadit podle vlastních priorit, přidávat, nebo naopak skrývat. Každému totiž vyhovuje něco jiného,“ dodal webmaster olomouckého magistrátu Pavel Snášel. Nově si ještě v této verzi aplikace lze zapnout i odběr aktualit ze sportovních klubů HC Olomouc a SK Sigma Olomouc.

Oficiální aplikaci statutárního města Olomouce je možné stahovat zdarma na všechna mobilní zařízení s operačními systémy Android a iOS.

Více informací najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava přivítá květen Májovým jarmarkem a slavnostmi

19:27 Jihlava přivítá květen Májovým jarmarkem a slavnostmi

Na tradiční zaplétání máje se můžete těšit v sobotu na Masarykově náměstí od 15:45. Zhostí se ho fol…