Aš: V Horních Pasekách se začíná s rekonstrukcí úpravny vody

07.06.2018 8:36

Jednou z letošních investičních akcí je rekonstrukce úpravny vody v Horních Pasekách. Dle smlouvy o dílo s vítězem zadávacího řízení, společností ODEHNAL-STAVO Podhradí, je termínem předání stavby a zahájení prací 1. červen, termínem dokončení 30. září 2018. Cena rekonstrukce úpravny vody z výběrového řízení je 2,517 miliónu korun (včetně DPH).

Aš: V Horních Pasekách se začíná s rekonstrukcí úpravny vody
Foto: wikipedia
Popisek:

Zařízení je dle informací ze společnosti TEBYT Aš, která bytový fond v Horních Pasekách, včetně úpravny vody, spravuje, ze 70. let minulého století, kdy byl v tomto místě vybudován vojenský objekt.

Projekt řeší jak úpravy stávajícího technologického zařízení, tak i modernizaci samotného objektu úpravny. Vymění se dvě stávající ocelové nádrže o objemu 25 m³ za nádrže plastové o stejném objemu a kompletní elektroinstalace, zřízena bude mj. nová čerpací stanice, čímž se docílí vyšší kvalita pitné vody a její plynulejší dodávka spotřebiteli.

Při zadávání projektové dokumentace byl kladen důraz na zpracování jednotlivých etap výstavby tak, aby byl maximálně zajištěn provoz úpravny a dodávky pitné vody po celou dobu stavebních prací a demontáží a montáží zařízení a potrubí. Z úpravny je pitá voda dodávána do 22 bytů v majetku města, sedmi rodinných domů a do objektu na zpracování dřeva.

Obec Horní Paseky leží u státní hranice s Německem, v blízkosti lázeňského města Bad Brambach. V současné době má 80 obyvatel.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Leo Luzar byl položen dotaz

Elektronické volby

Dobrý den Opravdu mě zajímá, proč v dnešní době, kdy naprostá většina domácností vlastní počítač a má přístup k internetu, neexistuje možnost zúčastnit se voleb pomocí internetu. Zrovna minulý rok se myslím konala v ČR konference ohledně digitalizace státu a společnosti, jíž se účastnil i p. Babiš....

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Parkovací dům v Terminálu JIH bude výrazně levnější

19:06 Pardubice: Parkovací dům v Terminálu JIH bude výrazně levnější

Radní města schválili revokaci záměru výstavby nového parkovacího domu Terminál JIH v ulici K Vápenc…