Azylový dům v Příbrami čeká stavebně-technická údržba

24.07.2013 15:44

V roce 1998 proběhla poslední větší stavebně-technická údržba Azylového domu v Příbrami.

Azylový dům v Příbrami čeká stavebně-technická údržba
Foto: Honza Groh
Popisek: Václavské náměstí v Příbrami

Vzhledem k faktu, že současný stav vnitřních i venkovních prostor vyžaduje provedení dalších oprav, rozhodli se radní, provést v tomto městském zařízení další stavební, malířské a natěračské práce, výměnu radiátorů, či nechat odborně prověřit stav kanalizace a odtokových cest.

„Konkrétně se bude jednat o zednické venkovní úpravy, malířské a natěračské práce ve vnitřních prostorách domu, tj. obnovu malby stěn a nátěrů zábradlí. Dále by mělo dojít k výměně některých původních litinových radiátorů za úspornější a estetičtější topná tělesa. Dalším krokem bude provedení odborného posouzení nákladovosti oprav kanalizace a odtokových cest pro dešťovou vodu, neboť v případě vyšších srážkových úhrnů dochází k zaplavování venkovních prostor před Azylovým domem a k zaplavování a znečišťování suterénních prostor,“ vysvětluje příbramský starosta Ing. Pikrt.

Celkové náklady na opravu a údržbu jsou odhadnuty na částku 180 tisíc korun. V současné době zajistí MěRK dodavatele těchto služeb a práce by měly být hotovy zhruba do konce prázdnin.

Azylový dům města Příbram obdržel od MPSV dotaci ve výši 700 tisíc korun, ta je však určena na dofinancování sociálních služeb, konkrétně provozních nákladů této sociální služby v roce 2013. Financování výše zmíněných oprav Azylového domu tak bude řešeno rozpočtovou změnou a hradit je bude samotné město.

Do Azylového domu mají možnost dostat se ženy s dětmi v případě, ocitnou-li se v krizové situaci a nemají kam jít. Podle slov místostarosty Černého je v současné době v Azylovém domě několik volných míst.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pribram-city.cz

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havířov: Městská policie opět zahájila forenzní značení kol

7:31 Havířov: Městská policie opět zahájila forenzní značení kol

Datem 2. května 2024 byla opět spuštěna služba pro občany města – forenzní značení jízdních kol, ele…