Benešov: Práce v areálu Táborských kasáren pokračuje

04.08.2017 19:48

Práce na zkultivování a zvýšení bezpečnosti této lokality dále pokračují. Současně s vysekáváním a údržbou prostoru přichází další fáze před vlastní avizovanou demolicí některých budov v zadní části prostoru kasáren.

Benešov: Práce v areálu Táborských kasáren pokračuje
Foto: wikipedia
Popisek: Benešov

Táborská kasárna je areálem o rozloze cca 26 ha a je tak velmi těžké v běžném režimu městské policie celý areál bez ustání střežit. Přestože zde platí zvýšený dozor a hlídky jsou posílené, přítomnost squatterů a lidí bez domova se nedaří za stávající situace v areálu zcela eliminovat. Běžné prostředky jako jsou např. pokuty, zde nejsou příliš efektivní, protože tato sociální skupina nechová velkou úctu k platné legislativě. Zdá se tedy, že jen 24hodinového střežení prostoru je jediným možným řešením k zamezení nežádoucího osídlení prostoru Táborských kasáren. I tento krok je velmi důležitým pro zajištění bezpečnosti všech před zahájením vlastní demolice.

„Od 1. 8. 2017 jsme zajistili 24hodinové střežení tohoto prostoru. Věřím, že se situace ve velmi krátké době rapidně zlepší. Jak jsem už dříve říkal, situaci monitorujeme. Bez této varianty řešení, kterou je nepřetržité střežení, bychom si se stavem, který se roky v táborských kasárnách bez zásahu kumuloval, neporadili. Všechny tyto kroky mají směřovat ke zkultivování lokality a zvýšení bezpečnosti zde,“ řekl místostarosta Jiří Švadlena.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Podzemí domu Kalich nabízí nová turistická lákadla

7:37 Litoměřice: Podzemí domu Kalich nabízí nová turistická lákadla

Se začátkem právě zahájené nové turistické sezony přichází město Litoměřice s novinkou, jež má ambic…