Blansko: Říjen – měsíc věží a rozhleden

28.09.2017 14:34

Již čtvrtým rokem se Blansko připojuje k Měsíci věží a rozhleden, kterým je měsíc říjen, konkrétně termín 28. září až 28. října.

Blansko: Říjen – měsíc věží a rozhleden
Foto: Blansko.cz
Popisek: Blansko

Tato významná státní výročí tak ohraničují dobu, kdy počasí a příroda stále lákají k výletům za poznáním a kdy je možné navštívit blanenskou věž kostela sv. Martina, a zúčastnit se tak některé ze soutěží, které jsou pro tento měsíc vypsány.

Akci Měsíc věží a rozhleden pořádá českobudějovická organizace Pohádkové království. Pro každý region vydala tzv. „čtyřpohled“, na kterém jsou zobrazeny spolupracující rozhledny. V našem regionu je to právě věž kostela sv. Martina, rozhledna Podvrší ve Veselici, rozhledna Alexandrovka u Adamova a radniční věž v Boskovicích.

Každý turista, který si v informačních centrech nebo na rozhlednách zakoupí pohlednici se čtyřmi rozhlednami a na tuto pohlednici sesbírá otisk pamětního razítka ze všech rozhleden, bude zařazen do slosování o horské kolo Galaxy od firmy CykloŠvec a další hodnotné ceny.

Orazítkované pohlednice je třeba nejpozději do 31. prosince 2017 s uvedením vlastní adresy zaslat na adresu Turistického a mapového centra v Českých Budějovicích (Turistické a mapové centrum jižní Čechy, nám. Přemysla Otakara II. č. 21, 370 01 České Budějovice), nebo jej osobně odevzdat v Informační kanceláři Blanka v Blansku, kde obdržíte také drobnou cenu.

Losování o hlavní výhry proběhne v rámci veletrhu Holiday World 2018.

Měsíc věží a rozhleden v Blansku zahájí ve čtvrtek 28. září Den věží a rozhleden, kdy bude prohlídková trasa ve věži kostela s vyhlídkou na město mimořádně otevřena po celý den pro návštěvníky zdarma. V provozu bude také věžní kavárnička.

Poslední den tohoto měsíce, tedy 28. října od 13 do 15 hodin, proběhne ve věži další výjimečná akce – Slavnostní výstup na věž s vlajkou, která se koná jako součást oslav výročí vzniku Československé republiky.

Akce vyvrcholí stejnou aktivitou po celé ČR – máváním českou vlajkou ve 14 hodin do čtyř světových stran pod dobu čtyř minut. Také v tento den bude vstup pro návštěvníky zdarma.

Všechny akce v rámci Měsíce věží a rozhleden zajišťuje Střední škola gastronomická, s. r. o., Blansko v rámci odborné praxe oboru Cestovní ruch.

Přejeme hodně štěstí v soutěži a krásné rozhledy z obou rozhleden i obou věží!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…