Bohumín: Lávka nad železnicí bude od pondělí opět v provozu

26.08.2017 12:45

Pěší mohou od pondělí 28. srpna znovu využívat lávku, která vede nad kolejištěm v železniční stanici Bohumín. Po třech měsících skončila oprava schodišťových ramen. Správce lávku uvede do provozu v pondělí 28. srpna ve 14 hodin.

Bohumín: Lávka nad železnicí bude od pondělí opět v provozu
Foto: mesto-bohumin.cz
Popisek: Bohumín

Obě schodišťová ramena lávky včetně jejich podpěr byla ve špatném stavu a prošla celkovou opravou. Jen stavební práce přišly na 3,3 miliony korun. „Práce spočívaly v odstranění stávajících ocelových konstrukcích schodišťových ramen. Následovala výroba a montáž jejich nových konstrukcí, které jsou kopiemi původních. Provedli jsme také novou protikorozní ochranu schodišťových ramen a jejich podpěr,“ popsal Marek Illiaš, mluvčí Správa železniční dopravní cesty.

Původní dřevěné schodišťové stupně a podesty nahradily praktičtější ocelové rošty. U betonových částí podpěr musela firma přistoupit k jejich sanaci. „U ocelových částí podpěr jsme vyměnili korozí oslabené prvky. Spoje na ocelových konstrukcích nových i ponechaných byly zpětně zřízeny jako nýtované,“ dodal Illiaš. Město Bohumín o obnovu lávky dlouhodobě usilovalo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Město podpoří 43. ročník Rally Příbram

7:17 Město podpoří 43. ročník Rally Příbram

Mezi tradiční akce, pořádané v našem městě, patří Rally Příbram, která se poprvé jela v roce 1979. M…