Bohumín: Mikulášský program letos ovládne čertovská tematika

29.11.2017 15:16

Výroba čertíka z papírového sáčku, předčítání z čertovských knih, pohádka o čertovi popletovi a samozřejmě mikulášská nadílka. Tak se dá v kostce popsat nabídka, kterou letos na začátek prosince naplánovala pro rodiče nejmenších dětí městská agentura K3 Bohumín. Zkrátka na Mikuláše nepřijdou ani bohumínští senioři, radnice pro klienty sociálních zařízení připravila balíčky plné sladkostí a ovoce.

Bohumín: Mikulášský program letos ovládne čertovská tematika
Foto: mesto-bohumin.cz
Popisek: Bohumín

Hlavní mikulášský program pro veřejnost naplánovala městská agentura K3 Bohumín na neděli 3. prosince. „Děti potěší pohádka Čert popleta s vánočním vyprávěním o narození Ježíška a stavbou dětského živého Betlému, které završí tradiční mikulášská nadílka,“ informoval ředitel K3 Karel Balcar s tím, že o představení se postará Divadlo Pohádka Praha. Mikulášská akce začíná v bohumínském kině v 10 hodin dopoledne, vstupné je 80 korun.

Od pátku 1. prosince do pátku 8. prosince se v dětském oddělení bohumínské knihovny uskuteční pásmo pro nejmenší čtenáře nazvané Čertovské pohádky. Knihovnice připraví „čertovské“ knihy, z nichž mohou maminky a tatínkové svým ratolestem předčítat, starší děti si mohou číst samy. Dětská literatura s mikulášskou tématikou bude připravena každý všední den kromě středy od 13 do 17 hodin. Knihovna pořádá také zábavné tvoření pro předškoláky a malé školáky. Rodiče s dětmi si mohou v pátek 1. prosince od 13 hodin vyrobit čertíka ze sáčku.

Zkrátka nepřijdou ani senioři a klienti zařízení sociální péče

Zkrátka na Mikuláše nepřijdou ani senioři a klienti zařízení sociální péče. Radniční nadílka zamíří do bohumínského městského domova seniorů Cesmína, charitního Domu pokojného stáří svatého Františka a ke klientům krajského Domova Jistoty. „Připravili jsme balíčky plné sladkostí a ovoce. Ze zkušeností víme, že senioři se na ně těší a mají radost z toho, že na ně pamatujeme,“ říká matrikářka bohumínské radnice Pavlína Ucháčová. Do mikulášské nadílky letos město Bohumín investuje 10 tisíc korun.

Mikulášské akce plánují i další bohumínské organizace, například v rodinném centru Bobeš se bude nadělovat 4. prosince, a to v dopoledním i odpoledním čase. Místa je nutné si rezervovat předem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.