Branným závodem a Dnem záchranných složek vyvrcholily Sportovní hry Hodonína

02.07.2017 9:36

V rámci týdne XVIII. Sportovních her, pořádaných Tezou Hodonín, představily svou činnost i složky Integrovaného záchranného systému. V koupelní ulici byly pro žáky základních škol připraveny ukázky práce hasičů, zdravotníků, policie a kynologů, děti měly velký zájem také o různé trenažéry. V areálu nedalekého letního koupaliště se souběžně a letos poprvé uskutečnil branný závod pro školní družstva s desítkou stanovišť.

Branným závodem a Dnem záchranných složek vyvrcholily Sportovní hry Hodonína
Foto: wikipedia
Popisek: Hodonín

Do branného závodu na koupališti se zapojily všechny čtyři základní školy Hodonína ve třech věkových kategoriích. V okruhu areálem na ně pod dohledem instruktorů čekala desítka vědomostních i dovednostních úkolů z oblasti zdravovědy, přírody i sportu, také překážková dráha, hledání předmětů v písku, přechod kladiny, střelba ze vzduchovky nebo požární útok. Na závodě se podílela Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra, Česká unie sportu, Městská policie Hodonín, Policie České republiky i hasiči.

„Branný závod se uskutečnil letos poprvé, přemýšlel jsem o podobném programu pro školy, který tu chyběl, a školy souhlasily. Je pro děti pestřejší, všestrannější a nahradil Běh olympijského dne. Uvidíme jak se uchytí,“ konstatoval ředitel příspěvkové organizace Teza Hodonín Otakar Čajka. Závodníci ve všech kategoriích obdrželi odměny i medaile.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

Euro je cestou k vyšší prosperitě a stabilitě naší ekonomiky

To tvrdíte vy. Pokud ale vím, třeba v Řecku měli Euro a dostali se do velkých finančních problémů, které pak řešili ostatní státy, takže kdyby byla vaše teze správná, jak to že se Řecko dostalo do takových dluhů a hrozil krach jejich ekonomiky?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Akce Ukliď si svůj sklep začíná 1. června

11:17 Vsetín: Akce Ukliď si svůj sklep začíná 1. června

Stejně jako loni i letos radnice ve spolupráci s Technickými službami Vsetín (TS) umožní občanům obj…