Brňané mohou připomínkovat návrhovou část Plánu mobility

23.02.2017 8:32

Město Brno dokončilo další etapu přípravy Plánu mobility – návrhovou část. Tato návrhová část je nyní zveřejněna na webových stránkách projektu www.mobilitabrno.cz. Čeká ji projednání s veřejností, odborníky a zástupci městských částí. Termín pro zaslání připomínek a komentářů je 30. dubna.

Brňané mohou připomínkovat návrhovou část Plánu mobility
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

„Mobilita se týká nás všech. Každý z nás ráno musíme vstát a dopravit se do práce, odvést děti do škol, školky, jít nakoupit, nebo na výlet. Všichni vnímáme, že město je tak nějak celkově přecpané dopravou. Cílem dokumentu je řešit významné dopravní tahy v podobě velkého městského okruhu a radiál a obchvatů, ale také nabídnout lidem možnost se do práce dostat městskou hromadnou dopravou, na kole, nebo dokonce pěšky. Je to na každém, jakou možnost si zvolí. Jako město musíme lidem dát možnost si vybrat,“ uvedl náměstek primátora pro oblast dopravy Matěj Hollan.

Návrhová část Plánu mobility je vypracována na základě analytické části, kde byl posouzen stávající stav dopravního systému města. Návrhová část vychází především ze schválené Vize mobility, která stanovuje oblasti změn a strategické cíle v oblasti mobility pro roky 2030 a 2050.

Zveřejněním návrhové části Plánu mobility je zahájen proces projednávání. Připomínky k návrhové části je možné zaslat e-mailem (ZDE) nebo poštou na adresu Odbor dopravy MMB, Referát městské mobility, Kounicova 67, 601 67 Brno.

V rámci projednání Plánu mobility se také uskuteční veřejná diskuse 7. března od 17 hodin v Sále Otakara Motejla v Kanceláři veřejného ochránce práv. Na tuto diskusi naváže jednání pracovních skupin Plánu mobility, které bude na pořadu již 9. března opět v sálech Kanceláře veřejného ochránce práv.

Více informací najdete na webových stránkách Plánu mobility (ZDE)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Chemický postřik proti plevelu

13:37 Kolín: Chemický postřik proti plevelu

Město Kolín informuje své obyvatele o harmonogramu chemického postřiku proti plevelu.