Brno: Dopravní hřiště na Riviéře bude vybaveno technickými pomůckami

03.01.2015 9:20

V rámci výstavby dopravního areálu v lokalitě Riviéry chce město nový prostor vybavit pomůckami pro dopravní vzdělávání včetně dovybavení „zámečku“, který bude rovněž nově zrekonstruován.

Brno: Dopravní hřiště na Riviéře bude vybaveno technickými pomůckami
Foto: Martin Šimák
Popisek: Pohled na Brno shora, letecký snímek

Rada města Brna schválila žádost o dotaci z ROP NUTS II Jihovýchod na projekt „Areál dopravní výchovy, II. etapa“ s tím, že předpoklad celkové investice činí 6,9 milionů korun (v tom dotace EU až 85 %). Součástí druhé etapy je jak zmíněné vybavení dopravního hřiště, tak kompletní vybavení „zámečku" (nábytek, trenažery, technické pomůcky atd.). Investice do oprav celého prostoru je ve výši 93,9 milionů korun.

Součástí projektu opravy Areálu dopravní výchovy (I. etapa) jsou tyto tři základní prvky:

  •  Vybudování zčásti krytého dopravního hřiště, které je rozšířením infrastruktury pro dopravněvzdělávací aktivity pro školská zařízení i pro veřejnost s centrem vzdělávání, osvěty, prevence a bezpečnosti ve městě Brně. Základem dopravní výchovy bude dopravní hřiště se sítí stezek pro cyklisty a dopravním značením, kde je možno navodit řadu dopravních situací.
  • Kompletní rekonstrukce „zámečku“, který bude následně využíván Městskou policií Brno pro teoretickou část výukových programů dopravní výchovy a zároveň jako administrativní část areálu. Rekonstrukce objektu „zámečku" navrátí vzhled i vnitřní uspořádání do původní podoby.
  • Kompletní renovace exteriérů – výstavba in-line dráhy, opravy chodníků a komunikací, sadové úpravy, nový mobiliář, rekonstrukce altánu před budovou zámečku atd.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Brno.cz

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Česká pošta a magistrát otevřely první třípřepážkovou poštu Partner

11:17 Brno: Česká pošta a magistrát otevřely první třípřepážkovou poštu Partner

V Brně v Orlí ulici byla slavnostně otevřena první třípřepážková pošta Partner v České republice. Pr…