Brno: Festival připomene osobnost G. J. Mendela

20.07.2017 16:03

Festival Mendel Knows od 21. do 23. července připomene 195. výročí narození objevitele základních zákonů dědičnosti Gregora Johanna Mendela (20. 7. 1822 – 6. 1. 1884).

Brno: Festival připomene osobnost G. J. Mendela
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

Součástí festivalu, který pořádá TIC Brno a obecně prospěšná společnost Společně, budou odborné přednášky v Mendelově muzeu, komentované prohlídky Augustiniánského opatství, arboreta MENDELU či Botanické zahrady Masarykovy univerzity. Program nabízí i akce ve Hvězdárně a planetáriu Brno nebo ve VIDA! science centru.

„Mendel měl všestranné zájmy napříč odvětvími, byla to osobnost s množstvím znalostí, renesanční člověk v pravém slova smyslu. Proto i festival, který organizujeme, je multižánrový, odborný, pokrokový, zábavný. Spojuje lidi, vzdělává, podporuje. Tři dny, tři oblasti, jedno město,“ vysvětluje ředitelka TIC Brno Jana Janulíková.

Značná část programu se uskuteční v zahradě opatství na Mendlově náměstí v sobotu od 15 hodin. Kromě Food Festu či zábavných laboratoří budou připraveny představení a dílny pro děti, promítání dokumentárního filmu Mendel, Vavilov a Brno a koncerty. Po gospelech, Romanu Dragounovi a kapele Dextreat přijde na pódium skupina Tata Bojs.

Sobotní program uzavře videomapping – projekce promítaná na budovu Augustiniánského opatství s tématem G. J. Mendel.

Veškeré akce v rámci festivalu Mendel Knows jsou přístupné zdarma.

Podrobný program najdete ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…