USE-IT Brno vydává nového průvodce pro cizince

14.07.2017 18:57

Od čtvrtečního dne je pro turisty v Brně k dispozici netradiční průvodce městem USE-IT Brno. Jeho cílem je ukázat zahraničním návštěvníkům město očima místních lidí. Nové vydání ukazuje Brno jako město inovací. Průvodce USE-IT je dostupný online i v tištěné podobě například na pobočkách Turistického informačního centra města Brna.

USE-IT Brno vydává nového průvodce pro cizince
Foto: Brno-stred.cz
Popisek: Nová radnice v Brně

Čtvrté vydání mapového průvodce USE-IT Brno vyšlo v nákladu 50 tisíc kusů. Autorem designu, který odkazuje k Brnu jako městu inovací, je Filip Hauser.

„Celkově se v letošní mapě snažíme město Brno vykreslit jako inovativní město svou minulostí i současností – například zmiňujeme, že je Brno univerzitní město, kde se v poslední době daří IT, výzkumu a start-upům, odkazujeme na období Moravského Manchesteru a nově popisujeme slavné brněnské inovativní osobnosti,“ uvedla Mariana Boudová, která se na vytváření průvodce podílí.

Zájemci v mapě najdou sekci popisující Brno a zvyklosti místních (Act like a local), podniky a místa rozdělené do kategorií (sightseeing, bar and club, café, food, chillout, shopping), speciální boxy doporučující nejlepší pivnice a vinárny, základní praktické informace (týkající se např. platby kartou, kouření atd.) a informace o dopravě ve městě.

Mapa opět obsahuje celkem 3 trasy procházek. Jedna z nich navede turisty do centra města, kde jim ukáže sochy, další trasu navrhla Kateřina Šedá a vede tzv. brněnským Bronxem.

Mapy USE-IT jsou pro návštěvníky Brna k dispozici už pátým rokem. USE-IT mapa Brna je psána v angličtině a je dostupná zdarma nejen v TICu, ale také například v brněnských hostelech, univerzitách, knihovnách či firmách zaměstnávajících cizince. Zájemci si jej mohou stáhnout také online.

USE-IT je projekt evropského významu s dlouholetou tradicí. Vznikem lokálního vydání se Brno připojilo k více než 30 evropským městům, kde mapoví průvodci USE-IT v současnosti existují.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Knihovna nakročila k moderní instituci

19:06 Jablonec nad Nisou: Knihovna nakročila k moderní instituci

Městská knihovna Jablonec nad Nisou, p. o., uspěla v dotačním programu Veřejné informační služby kni…