U brněnské zoo přibude několik desítek nových parkovacích míst

16.07.2017 16:07

Ulici Palcary, která přetíná hranici městských částí Bystrc a Komín, čeká rekonstrukce. Její součástí je i rozšíření stávajícího parkoviště. Díky tomu se rozšíří možnost parkování v okolí brněnské zoologické zahrady. Současně dojde také k rozšíření ulice Palcary, vybudování jednostranného chodníku a uložení chybějících inženýrských sítí. Rekonstruovat se bude 450 metrů ulice Palcary od křižovatky s ulicí U Zoologické zahrady a také 150 metrů navazující odbočky podél nové výstavby rodinných domů.

U brněnské zoo přibude několik desítek nových parkovacích míst
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

Rada města Brna dnes vybrala zhotovitele projektové dokumentace na tento projekt – Alternativní dopravní studio ADOS nabídkovou cenou 1.927.067,00 Kč bez DPH.

„Stávající parkoviště má kapacitu 72 parkovacích míst pro osobní auta a dvě místa pro autobusy. Na rozšíření parkoviště je nyní vyčleněna plocha dalších 5600 m2. Podle norem zde bude možné umístit 150 až 200 nových míst pro osobní automobily a počítáme i s dalšími parkovacími místy pro autobusy. V průběhu projektové přípravy dojde také k posunutí střediska sběrného odpadu, které nyní brání rozšíření parkoviště. Přesný počet nových parkovacích míst bude možné upřesnit až na základě projektové dokumentace, jejíž zpracování jsme nyní zadali,“ uvedl náměstek primátora Richard Mrázek.

Vybraný projektant vypracuje samostatnou projektovou dokumentaci pro územní rozhodnutí a projektovou dokumentaci pro stavební povolení v rozsahu dokumentace pro provádění stavby včetně geodetického zaměření, inventarizace zeleně a geologického průzkumu. Výsledkem bude návrh konstrukce vozovky a případný návrh výměny podloží, včetně zapracování veřejného osvětlení přístupové cesty k útulku pro opuštěná zvířata v MČ Brno-Komín. Součástí akce je pak rovněž v případě nejasností uložení sítí zjištění jejich skutečné polohy.

Projektová dokumentace bude rozdělena do dvou částí – parkoviště a ostatní části investičního záměru – tak, aby bylo možné získat povolení odděleně a realizovat stavbu co nejdříve.

Dokumentaci pro územní rozhodnutí musí zhotovitel zpracovat do 150 dní od podpisu smlouvy. Dokumentaci pro stavební povolení pak do 120 dní od nabytí právní moci územního rozhodnutí.

Předpokládané celkové náklady projektu jsou vyčísleny na 56.800.000 Kč vč. DPH.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…