Brno: Koupaliště Riviéra se po skončení sezóny začne rekonstruovat

10.08.2017 11:30

Rada města Brna dnes na svém zasedání schválila výběr zhotovitele zakázky Rekonstrukce bazénů koupaliště Riviéra. Město tak bude řešit dlouhodobý průsak vody, kvůli kterému by musel být areál v nejbližších letech uzavřen.

Brno: Koupaliště Riviéra se po skončení sezóny začne rekonstruovat
Foto: Martin Šimák
Popisek: Pohled na Brno shora, letecký snímek

„Z bazénů nyní každý den prosákne cca 200 m³ vody denně. Objem bazénů činí podle provozního řádu celkem 7 906 m³. Z toho je zřejmé, že takový průsak je dlouhodobě neúnosný, a rekonstrukce je tedy nezbytná. Naší prioritou bude samozřejmě to, aby bylo možné areál znovu otevřít už na začátku příští letní sezóny,“ uvedl náměstek primátora Richard Mrázek.

Tomu odpovídala i kritéria výběrového řízení, která zohledňovala kromě ceny také délku záruční doby a zkrácení doby plnění zakázky.

Do výběrového řízení se přihlásilo 5 uchazečů. Na základě doporučení výběrové komise schválila Rada města Brna jako nejvhodnější nabídku účastníka společnosti Metrostav a.s. s nabídkovou cenou bez DPH 209.480.204,04 Kč, záruční dobou 72 měsíců a zkrácení lhůty plnění ze 41 týdnů na 40 týdnů.

Stavební práce budou zahrnovat především modernizaci bazénové technologie a opravu stěn bazénu včetně nových přelivových žlábků. Stavba zahrnuje také úpravu dětského brouzdaliště, stavbu tobogánu a skluzavky i nové atrakce. Modernizace bazénů bude provedena nerezovými vanami, které budou osazeny na sanovaný stávající podkladový beton.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…