Brno: Město chce podpořit rekonstrukci bytových jader v obecních bytech

01.03.2017 19:41

Rada města Brna na dnešním zasedání doporučila Zastupitelstvu města Brna schválit čerpání 19 milionů korun z Fondu bytové výstavby na rekonstrukci bytových jader v městské části Brno-Kohoutovice. Zároveň i město doporučuje schválit zápůjčku z téhož fondu ve výši 18 milionů korun.

Brno: Město chce podpořit rekonstrukci bytových jader v obecních bytech
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

„Městská část Brno-Kohoutovice předložila v loňském roce žádost o poskytnutí finančních prostředků z Fondu bytové výstavby na rekonstrukci bytových jader v obecních bytech. Jedná se o 820 bytových jednotek, které budou během dvou let rekonstruovány,“ komentuje doporučení Rady města Brna první náměstek primátora Petr Hladík.

V roce 2017 bude rekonstruováno 398 bytových jednotek, zbývajících 422 bytů bude realizováno v roce 2018. Celkem se jedná o 63 bytových domů, které jsou do této akce zahrnuty.

Výběrové řízení na stavební práce již proběhlo a byl vybrán uchazeč s nejnižší cenovou nabídkou. Vzhledem k velikosti plánovaných rekonstrukcí 398 bytových jader pro rok 2017 se jedná o časově náročnou akci, která musí být předem projednána s jednotlivými nájemníky bytových domů. Na základě osobních jednání bude sestaven harmonogram jednotlivých prací s přihlédnutím k plánovaným dovoleným nájemníků a následně bude sestaven harmonogram poskytování náhradního ubytování od městské části.

Bezúročnou zápůjčku ve výši 18 milionů korun bude splácet městská část ve čtvrtletních intervalech po dobu 6 let.

Celkové náklady na rekonstrukci bytových jader se odhadují na necelých 190 milionů Kč.

Během dvou let město Brno poskytne městské části na základě její žádosti celkově 41 milionů Kč ve formě příspěvku, 35,8 milionů Kč na zápůjčku a dále mimořádnou zápůjčku z Fondu bytové výstavby ve výši 74,1 milionů Kč. Finanční prostředky budou čerpány v roce 2017 a 2018.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

22:28 Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

Statutární město Liberec opět podporovalo dobrovolníky, kteří se připojili k úklidové akci Ukliďme L…