Brno: Město přispívá na dětské a mládežnické aktivity a sportovní spolky

24.02.2017 18:54

Město každoročně přispívá pomocí grantů na činnosti jak dětským a mládežnickým organizacím, tak sportovním spolkům. Pro letošní rok doporučila Rada města Brna schválit Zastupitelstvu města Brna dotace pro více než 6 stovek spolků, organizací, středisek, kluboven a fyzických osob.

Brno: Město přispívá na dětské a mládežnické aktivity a sportovní spolky
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

Magistrát obdržel 375 žádostí spolkům v oblasti využití volného času dětí a mládeže, mezi které se přerozdělí 10,5 milionu korun.

„Nejpočetnější zastoupení mají organizace tábornického a turistického zaměření, pořadatelé letních táborů a víkendových pobytů v přírodě. Dále byly předloženy žádosti organizací v oblasti kultury, sportu, vědy a techniky, ochrany přírody, dále projekty spolků pracujících se zdravotně či sociálně postiženou mládeží a s romskými dětmi, rodinných a mateřských klubů a center včetně provozovatelů lesních školek, žádosti křesťanských spolků a další různorodé aktivity,“ uvedl příklady žadatelů první náměstek primátora Petr Hladík.

Dalších 393 žádostí bylo zaměřeno na dotaci pro podporu tělovýchovných a sportovních aktivit, kdy dojde k rozdělení více než 48 milionů korun.

„Devět podaných žádostí se týkalo účasti sportovních klubů na evropských a světových soutěžích. Mezi ty se řadí například Vysokoškolský sportovní klub Univerzita Brno, Akademický sportovní spolek Brno nebo Brněnské tělovýchovné sdružení. Těmto sdružením a spolkům bylo přiděleno 680 tisíc korun na zajištění reprezentace brněnského sportu v zahraničí,“ dodává Petr Hladík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.