Brno: Vodní opona znovu rozehrála hru světel a vody

25.04.2015 12:31

V sobotu 25. dubna byla po zimní odstávce v 8 hodin ráno znovu uvedena do provozu vodní opona v parku před Janáčkovým divadlem. Unikátní světelná fontána bude v provozu denně od 8 do 24 hodin.

Brno: Vodní opona znovu rozehrála hru světel a vody
Foto: Martin Šimák
Popisek: Pohled na Brno shora, letecký snímek

Park před Janáčkovým divadlem byl revitalizován v roce 2014. Odpočinkovou zónu, která ladí s důstojností divadla, si Brňané rychle oblíbili. Na střeše podzemních garáží vznikly také vodní prvky, a to fontána ve tvaru divadelní opony a deset vodních trysek, přičemž pouštění vody je synchronizováno se světelnými prvky. Zatímco symetricky rozmístěné vodní trysky jsou již v provozu pár týdnů, dominantní světelnou oponu budou moci občané a návštěvníci znovu obdivovat od soboty 25. dubna 2015. 

Vodní prvky jako kašny, pítka, jezírka či například vodní schody v Denisových sadech jsou v zimních měsících mimo provoz. Výjimku představuje fontána s mírně zvlněnou hladinou a se stupňovitou obrubou alegorie Mírnost, která je v provozu celoročně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Brno.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.