Brno: Výstavba na Kamenném vrchu získává reálnější podobu

21.12.2016 12:14

Lokalita Kamenný vrch je jedna ze základních rozvojových lokalit bydlení města Brna a na dnešním zasedání ji Rada města Brna zahrnula do strategických projektů města a do působnosti Úseku školství a prorodinné politiky. V roce 2001 byla tato lokalita také zahrnuta do Strategie bydlení města Brna.

Brno: Výstavba na Kamenném vrchu získává reálnější podobu
Foto: Brno-stred.cz
Popisek: Nová radnice v Brně

„Cílem projektu je rozšířit bytový fond města Brna a zlepšit tak dostupnost bydlení. Na Kamenném vrchu by mohlo vzniknout až 35 bytových domů s 550 byty. Některé domy by fungovaly jako víceúčelové. Vznikla by zde i mateřská škola a prostory pro komerční plochy,“ přibližuje projekt první náměstek primátora Petr Hladík.

Lokalita se nachází na jihovýchodě městské části Brno-Nový Lískovec nad ulicí Petra Křivky a částečně v katastrálním území Bosonoh a Kohoutovic. Oblast je dobře dostupná do centra díky obsluze hromadné městské dopravy a dopravně z ulic P. Křivky a Koniklecová. V rámci výstavby bude řešena individuální automobilová doprava a také městská hromadná doprava pomocí trolejbusu, který obslouží stávající smyčku Nový Lískovec nebo nově vznikající uzel Kampus v Bohunicích.

Urbanistická studie Kamenný vrch II z roku 2009, která slouží jako územně plánovací podklad, navrhuje umístění 35 bytových domů s 550 byty a 135 rodinných domů. V jižní části svahu poblíž ulice Petra Křivky jsou navrženy polyfunkční a bytové domy. V horní části svahu jsou navržené rodinné domy.

Projekt by byl financován z Fondu bytové výstavby statutárního města Brna. Přípravy budou zahájeny v lednu příštího roku a samotná výstavba bytových domů by začala v průběhu roku 2019 s předpokladem dokončení v roce 2026.

Lokalita je vhodná pro zavádění moderních přístupů k přírodnímu prostředí jak v otázce hospodaření s dešťovými vodami, tak i v oblasti energetické náročnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.