Bruntál má nyní modernější čistírnu odpadních vod

02.10.2018 10:47

Dva roky trvající rekonstrukce bruntálské čistírny odpadních vod je zdárně u konce. Náročná byla jak po technické, tak po finanční stránce. Do její obnovy a modernizace město Bruntál investovalo více než 34 milionů korun.

Bruntál má nyní modernější čistírnu odpadních vod
Foto: bruntal.net
Popisek: Náměstí města Bruntál

Původní bruntálská čistírna odpadních vod (ČOV) byla projektována už v roce 1971 a dostavěna před více než třiceti lety – v roce 1986. V průběhu minulých let zde pak proběhly dvě významné rekonstrukce, respektive dvě etapy, jejichž cílem bylo zajištění požadované kvality vyčištěné odpadní vody.

V rámci těchto etap byla mimo stavebních úprav provedena výměna nebo doplnění již nevyhovujícího technologického zařízení, elektromotorické instalace a systému měření a regulace rekonstruovaných částí stavby.

Třetí etapa modernizace ČOV Bruntál byla zahájena v září 2016. Řešila rekonstrukci zbývajících částí, které předchozí etapy minuly. Konkrétně šlo o obnovu a modernizaci kalové čerpárny, zahuštění přebytečného kalu, vyhnívací nádrže, uskladňovací nádrže, plynojemu, odvodnění kalu, kotelny a trafostanice.

Oprava byla náročná.  Přestože projekt byl kvalitně připravený, jeho realizace se neobešla bez komplikací. Některé závady se projevily až v průběhu stavebních prací. Jejich odstranění zapříčinilo posunutí termínu dokončení rekonstrukce a navýšení investice oproti původnímu plánu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Švýcarští pořadatelé hokejového mistrovství světa v roce 2026 si přijeli pro užitečné tipy

22:09 Ostrava: Švýcarští pořadatelé hokejového mistrovství světa v roce 2026 si přijeli pro užitečné tipy

Hokejové mistrovství světa se roku 2026 bude konat ve švýcarských městech Curych a Fribourg. Právě z…