Bruntál zpracoval Plán prevence kriminality na léta 2012 – 2015

04.03.2012 6:42

Odbor sociálních věcí Městského úřadu Bruntál zpracoval na počátku roku 2012 Plán prevence kriminality Města Bruntál na léta 2012 – 2015, který byl schválen dne 07. 02. 2012 na 9. zasedání Zastupitelstva města Bruntálu.

Bruntál zpracoval Plán prevence kriminality na léta 2012 – 2015
Foto: bruntal.net
Popisek: Náměstí města Bruntál

Prevence kriminality představuje soubor nerepresivních opatření. Tatoopatřenísměřují k předcházení páchání kriminality, ke snižování obav z ní, ke zvyšování pocitu bezpečí každého občana. Jedná se o opatření, která mají za úkol snížitrozsah a závažnost kriminality a jejich následků, včetně informování veřejnosti o možnostech ochrany před trestnou činností a o možnostechpomoci obětem trestných činů.

Plán prevence kriminality Města Bruntál na léta 2012 – 2015 je zpracován v souladu se Strategií prevence kriminality České republikyna léta 2012 – 2015 a s Koncepcí prevence kriminality Moravskoslezského kraje na léta 2009 – 2012 a to tak, aby plán obsahoval přehled základních faktorů ovlivňujících rozvoj kriminality a byl kompatibilní s programy prevence kriminality jiných obcí v rámci celé ČR.

Hlavním úkolem obce jerealizovat preventivní politiku v rámci svého území, koordinovat a zabezpečovat  prevenci kriminality, zajišťovat finanční podporu aktivitám v rámci prevence kriminality. Tento dokument je možno na základě vzniklých potřeb aktualizovat formou příloh dokumentu, které budou schváleny radou a zastupitelstvem obce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mubruntal.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…