Cenu města Znojmo získal autor betlému v životní velikosti

15.11.2017 11:32

Držitelem Ceny města Znojma pro rok 2017 se stal Martin Lichevník, který byl nominován za svou uměleckou tvorbu věnovanou městu Znojmu. Cenu převzal z rukou starosty Znojma Vlastimila Gabrhela na zasedání zastupitelstva v pondělí 13. listopadu. „Pan Lichevník je člověk, který svým řemeslem obohacuje naše město již několik let. Tímto bych mu rád za město Znojmo poděkoval. A budeme se těšit na další jeho díla,“ říká starosta Gabrhel.

Cenu města Znojmo získal autor betlému v životní velikosti
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Zasedání zastupitelstva tak bylo zahájeno netradičně, představením řezbáře – umělce Martina Lichevníka, který přináší radost a potěšení všem občanům i návštěvníkům města Znojma. Dřevěný vánoční Betlém v životní velikosti, který o Znojemském adventu nelze přehlédnout, a navozuje tu pravou vánoční náladu v centru města již od roku 2015, totiž městu nevěnoval nikdo jiný než právě Martin Lichevník. V loňském roce do betléma přibyla další tři zvířata a sám autor již naznačil, že bude i nadále betlém rozšiřovat. Od něj rovněž pocházejí tolik oblíbená dřevěná zvířata v Gránickém údolí, díky kterým se do přírody vydávají rodiče s dětmi stále častěji.

„Pan Lichevník – jak ostatně sami vidíte – je mladý člověk plný pozitivní energie. I přes své relativní mládí stačil nasbírat pracovní zkušenosti v celé řadě oborů lidské činnosti – od prodeje automobilů, přes vedení prodejny se zemědělskými komoditami až po práci přes kosmetický průmysl. Má středoškolské vzdělání v oboru strojírenství. Možná právě technické vzdělání spolu s potřebnou představivostí a citem pro detail jej nasměrovalo k oboru, kterému se nyní věnuje s plným zaujetím. Tím oborem je tvořivá práce se dřevem,“ zaznělo na úvod zasedání zastupitelstva z úst Josefa Čepa, vedoucího organizačního odboru, který se ujal představení oceněného.

Řezbář Martin Lichevník pochází z Višňové, v současné době bydlí ve Znojmě. Většina jeho soch putuje do soukromých zahrad, hotelů a různých interiérů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.