Česká Lípa: Město pro opuštěné a toulavé psy využije útulky v Kozlech a Děčíně

18.11.2017 8:35

Toulaví a opuštění psi nalezení na území města Česká Lípa budou odváženi do psího útulku v Kozlech, po jeho naplnění pak do městského útulku v Děčíně.

Česká Lípa: Město pro opuštěné a toulavé psy využije útulky v Kozlech a Děčíně
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Město tak uzavřelo objednávky s obecně prospěšnou společnosti Bona v Kozlech a se statutárním městem Děčín. Oba útulky fungují pod kontrolou Státní veterinární správy.

Psy budou do útulků předávat městští strážníci. Objednávky jsou sjednány na dobu listopad 2017 až březen 2018.

„Poté vzájemnou spolupráci vyhodnotíme, a pokud bude probíhat ke spokojenosti všech stran, není problém, abychom v ní dále pokračovali,“ uvedla místostarostka Alena Šafránková.

Městská policie ročně nalezne na území města cca 110 psů, což následně představuje finanční objem za opuštěné a zatoulané psy ve výši cca 350 000 korun.

Odbor životního prostředí ve spolupráci s odborem rozvoje města a investic zvažuje možnost rozšíření současných záchytných kotců na miniútulek.

Každý nalezený, opuštěný či toulavý pes, který je nahlášený Městské policii Česká Lípa, je nejprve na 72 hodin umístěný do záchytných kotců, odkud si ho může vyzvednout majitel. Teprve v případě, že se o zvíře v této době původní majitel nepřihlásí, je pes převezený do útulku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…