Česká Lípa: V Hrnčířské ulici byla umístěna kamera

04.12.2016 7:31

Nově umístěná stacionární kamera v Hrnčířské ulici pomůže zabránit častému narušování veřejného pořádku v této lokalitě České Lípy. Rada města na svém pravidelném listopadovém zasedání rozhodla o umístění kamery na budovu firmy CREAM uzavřený investiční fond, a.s., se kterou město uzavřelo nájemní smlouvu.

Česká Lípa: V Hrnčířské ulici byla umístěna kamera
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Ulice Hrnčířská v části okolí budovy České spořitelny a.s. byla dlouhodobě Městskou policií Česká Lípa vyhodnocena i ve spolupráci s Policií ČR jako problémová lokalita, kde dochází k častému narušování veřejného pořádku. Navíc zde jsou důležité bankovní instituce a důležitá dopravní tepna vedoucí z průmyslové oblasti města.

Tato lokalita do současné doby byla bez pokrytí kamer městského kamerového dohlížecího systému. „Při umístění kamery bylo nutné volit i vhodné místo v dosahu přenašeče signálu, aby investice nebyla vysoká. Vzhledem k tomu, že navíc jde o pevnou kameru, musíme zvolit i místo, kde tato kamera má smysl. Z budovy firmy CREAM bude zabírat ulici Hrnčířskou až po ulici 5. května,“ upřesňuje Mgr. V. Jeník, velitel Městské policie Česká Lípa.

V ulici Hrnčířské tak budou splněny požadavky nejen na vhodnost umístění ve vztahu k bezpečnostní situaci, ale i hledisko ekonomické a technické. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…