Česká Lípa připravuje stipendia pro mladé lékaře

04.07.2017 18:15

Nový dotační program cílený na mladé lékaře vytvoří Česká Lípa již od roku 2018. Jeho obsahem budou stipendia města jako motivace mladých lékařů pracovat právě v České Lípě.

Česká Lípa připravuje stipendia pro mladé lékaře
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

„Chceme, aby v České Lípě byla poskytována kvalitní péče a byla dostupná pro všechny Českolipany a spádové obce. Nyní nově zpracujeme stipendijní program pro oblast zdravotnictví tak, aby motivoval studenty lékařství z Českolipska k návratu do města po ukončení vysoké školy a další mladé lékaře, aby začali pracovat v NsP nebo si v České Lípě otevřeli soukromou lékařskou praxi. Tento program zpracujeme jako samostatný dotační program, který bude schvalovat zastupitelstvo města a který pomůže zajistit novou generaci mladých lékařů v České Lípě,“ uvádí starostka Romana Žatecká.

O otázce, jak pomoci NsP jednáme s vedením českolipské nemocnice dlouhodobě. Současná pomoc města se zaměřuje na možnost umístit děti zaměstnanců NsP do mateřských škol nebo v dětské skupině, která vznikne v Dolní Libchavě. Další pomoc směřuje do oblasti bydlení, kdy jsou nyní pro nemocniční personál k dispozici čtyři byty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Nové čtyřkolky pro Městskou policii

19:27 Plzeň: Nové čtyřkolky pro Městskou policii

Městská policie Plzeň převzala ve čtvrtek 2. května 2024 do užívání dvě nové terénní čtyřkolky typu …