Česká Lípa vstoupí do nového roku s rozpočtovým provizoriem

26.12.2023 11:31 | Tisková zpráva

Bez schváleného rozpočtu vstoupí město Česká Lípa do roku 2024. Financování města se od 1. ledna 2024 do doby schválení rozpočtu bude řídit pravidly rozpočtového provizoria, která si zastupitelé schválili na prosincovém jednání. Rozpočet pak chtějí schvalovat na konci ledna příštího roku.

Česká Lípa vstoupí do nového roku s rozpočtovým provizoriem
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

„Rozpočtové provizorium je celkem běžná věc, stejný postup jsme zvolili i na začátku letošního roku. Na přípravě návrhu rozpočtu na rok 2024 intenzivně pracujeme, ale práci na něm komplikovalo schvalování úsporného balíčku i schvalování státního rozpočtu. Nechtěli jsme přípravy dokončit dřív, než byly oba dokumenty schváleny, protože bez nich jsme nebyli schopni dobře odhadnout příjmy města na další období. Občané se ale nemusejí bát, běžného chodu města se provizorium nedotkne, všechny služby budou zajištěny tak, jak jsou zvyklí, v provozu budou všechny školy i příspěvkové organizace,“ ujistila starostka České Lípy Jitka Volfová.

Rozpočtové provizorium znamená, že od 1. ledna 2024 budou hrazeny pouze nezbytně nutné provozní výdaje města, chod příspěvkových organizací a závazky vyplývající z uzavřených smluv. Do schválení rozpočtu na rok 2024 nebudou zahajovány žádné nové investice, pokračovat ale samozřejmě budou ty, které už jsou rozjeté.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

22:05 Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

Pomoc s vyššími náklady při plánování prázdninových aktivit dětí. I to je jedním z cílů sociální pol…