České Budějovice: Město vypíše záměr pronájmu na letní kino

21.04.2020 10:51

Rada města schválila v pondělí 20. dubna vyhlášení výběrového řízení na provozování letního kina Háječek.

České Budějovice: Město vypíše záměr pronájmu na letní kino
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

"Vyhlášené řízení na provozování a na pronájem kina počítá s jeho pronájmem od 15. června letošního roku a s promítání v něm nejpozději od 7. července do 31. srpna, a to minimálně tři dny v týdnu v uvedeném období," říká první náměstek primátora města Juraj Thoma. Nájemce bude letní kino provozovat do 31. srpna 2022.

"V roce 2021 chceme totiž připravit a realizovat celkovou soutěž na obnovu a úpravy parku Háječek a Krumlovských alejí, včetně areálu kina, a pokud půjde všechno podle předpokládaného harmonogramu, tak léto roku 2022 bude poslední sezónou v parku tak, jak jej známe dnes. Proto tento termín pronájmu a provozování," vysvětluje Juraj Thoma.

Vstupné bude opět jednotné 50 korun. "Věřím, že i s ohledem na předpokládané omezené možnosti trávit prázdniny mimo Česko si posezení v kině přijde užít minimálně 12 až 15 tisíc diváků, což jsou přibližné počty dosažené v předchozích sezónách. I letos je město připraveno přispět ze svého rozpočtu na promítání filmů částkou maximálně 600 tisíc korun," dodává náměstek.

Smlouva o poskytnutí této dotace, která je součástí schváleného rozpočtu města na rok 2020, bude projednána na květnovém jednání zastupitelstva a výsledek výběrového řízení na pronájem kina bude taktéž v květnu projednán radou města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Švýcarští pořadatelé hokejového mistrovství světa v roce 2026 si přijeli pro užitečné tipy

22:09 Ostrava: Švýcarští pořadatelé hokejového mistrovství světa v roce 2026 si přijeli pro užitečné tipy

Hokejové mistrovství světa se roku 2026 bude konat ve švýcarských městech Curych a Fribourg. Právě z…