České Budějovice: Modernizace křižovatky usnadní průjezd

04.04.2019 21:49

Modernizace systému řízení dopravy začne ve čtvrtek 4. dubna 2019 v prostoru křižovatky Rudolfovská x Dobrovodská za viaduktem.

České Budějovice: Modernizace křižovatky usnadní průjezd
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

Dojde k výměně řadičů, sloupů, výložníků, návěstidel, osazení jednotky preference vozidel MHD a dálkového ovládání klepátek pro nevidomé. Součástí jsou i nové kabelové rozvody, drobné stavební úpravy oblouků a odvodnění. Na místě bude postaven nový nájezd do zastávky MHD a upraví se přechody pro chodce.

„Stávající řízení této křižovatky je z roku 1995 a je nejstarší ve městě, proto je její modernizace namístě. Aktivní preference vozidel MHD umožní zrychlit průjezd vozidel. Nová LED návěstidla umožní stmívání v závislosti na okolním jasu,“ vysvětluje náměstek primátora Ivo Moravec.

V průběhu prací bude provoz řízen v pevném režimu pomocí provizorního řadiče SSZ a návěstidel na dvou vjezdech do křižovatky. „Práce jsou rozděleny do čtyř etap, vždy dojde k zabrání jednoho jízdního pruhu přilehlého ke stavbě na nároží křižovatky. Provoz tedy bude sveden do jednoho jízdního pruhu ke středu vozovky, “ dodává náměstek s tím, že termín dokončení je počátkem května a náklady jsou 2,5 milionu korun s DPH.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…