České Budějovice: Plán zimní údržby pamatuje i na nové komunikace

03.11.2017 12:46

Při aktualizaci Operačního plánu zimní údržby komunikací pro období 2017- 2018 byla provedena optimalizace jednotlivých tras.

České Budějovice: Plán zimní údržby pamatuje i na nové komunikace
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Českých Budějovicích

„Nově je tam přidán celý sektor historického centra zahrnující především dlážděné chodníky, lávky a mosty, které jsou udržované převážně ručně. V plánu jsou dále zařazeny i nové úseky chodníků a komunikací. Jedná se zejména o investiční výstavbu nebo komunikace aktuálně převedené do majetku města, například na Zavadilce, Lužní ulice či cyklostezka na Včelnou, dále komunikace s točnou a zastávkami MHD – výstavba v rámci ZTV Rožnov „U Školy“. Přestože tato výstavba není zatím převedena do majetku města, je vzhledem k lince MHD zařazena do prvního pořadí údržby. Plán zohledňuje i existenci linky MHD ze záchytného parkoviště Jírovcova vedoucí na náměstí Přemysla Otakara II. a zpět, včetně zastávek MHD,“ říká náměstek primátora Petr Podhola s tím, že po zkušenostech z předešlých zimních období bude posílena ruční údržba, zejména pokud jde o přechody pro chodce, zastávky MHD a úzké chodníky nedostupné technice.

Nově se zavádí tzv. operativní pořadí pro vybrané široké chodníky a chodníky v historickém centru, které lze ošetřit strojně. „Stejně jako v předchozích letech, bude občanům k dispozici zdarma posypový materiál. Na jeden dům půjde o 40 kg písku, pokud se jedná o bytový dům s více vchody, poskytuje se 40 kg na každý vchod,“ dodává náměstek Petr Podhola.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

11:17 Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

V rámci příprav oslav 90. výročí založení Botanické zahrady Petra Albrechta v Prostějově, které se u…