České Budějovice: Vánoční soutěž lidi oslovila

02.03.2024 7:04 | Tisková zpráva

V loňském adventu České Budějovice vůbec poprvé pořádaly soutěž Vánoční město, která tematicky navázala na letní soutěž Rozkvetlé město.

České Budějovice: Vánoční soutěž lidi oslovila
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

„Hlavním smyslem bylo motivovat občany k tomu, aby se zapojili do vytvoření krásného prostředí ve veřejném prostoru a tím si vzájemně udělali město hezčí. Soutěžilo se ve třech kategoriích – Vánoční okno, Volná kategorie a Naše ulice,“ rekapituluje náměstek primátorky Michal Šebek s tím, výherci dostanou finanční odměnu od dvou do deseti tisíc korun a vítěz může navrhnout úpravu veřejného prostoru do hodnoty 100 tisíc korun.

A jak to všechno dopadlo? „Celkem se přihlásilo 37 občanů. V kategoriích Vánoční okno a Volná kategorie bylo z čeho vybírat a my oceníme vždy prvních pět míst. V kategorii Naše ulice přišla pouze jediná přihláška a ta bohužel nesplnila očekávání hodnotící komise. Z tohoto důvodu se komise rozhodla v této kategorii nikoho neoceňovat. Hlavními hodnotícími kritérii byla nápaditost, originalita, jednoduchost, píle účastníků a vkusnost v duchu Vánoc. Osobně hodnotím přihlášené výzdoby a zájem o soutěž jako úspěšné. Viděl jsem po městě ještě další hezké, nepřihlášené. Budu moc rád, když tento ročník bude motivovat další a tato soutěž si najde pevné místo v našem čase vánočním. Těším se i na další navazující soutěž Rozkvetlé město toto léto. Všem, co se zapojili, ale i těm co se nezapojili, ale přesto veřejný prostor nám všem zvelebili, děkuji moc,“ dodává Michal Šebek.

Odměny budou vítězům předány v obřadní síni radnice ve středu 6. března 2024 od 16 hodin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín sjednotil výši úplaty za děti v městských mateřských školách

19:27 Zlín sjednotil výši úplaty za děti v městských mateřských školách

Statutární město Zlín stanovilo jednotné měsíční úplaty za pobyt dítěte v mateřských školách zřizova…