Český Těšín: První květy již rozzářily parky a nábřeží

24.03.2017 10:06

V posledních letech naši zahradníci vysadili v městských parcích, ale i na dalších veřejných prostranstvích tisíce kusů cibulovin. Nyní už kvetou talovíny, krokusy, bleduje a další jarní květy.

Český Těšín: První květy již rozzářily parky a nábřeží
Foto: tesin.cz
Popisek: Český Těšín

Většina lidí po chmurné zimě přivítá s velkým nadšením a radostí v srdci každý kvítek. Z tohoto důvodu si naší zahradníci dali záležet a vybrali takové druhy brzkých jarních cibulovin, které zpříjemní a rozradostní pohled na probouzející se přírodu po zimě.

Největší část cibulovin putovala do země v Masarykových sadech, další pak na nábřeží Míru, v parku Sikory, u divadla a v dalších lokalitách. Cibuloviny zahradníci aplikovali ve velkých skupinách v trávnících a nových záhonech.

Z vybraných druhů je možné se v dalších dnech těšit na žluté a bílé krokusy, nízké skalkové narcisy, modré a růžové ladoňky, světle fialové ladoničky.  Velice oblíbené jsou okrasné česneky, tyto obrovské fialové koule květenství jsou pastvou pro oči a lákadlem pro hmyz. Věříme, že pestré barvy přicházejícího jara potěší nejednoho občana.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…