Cheb: K podpoře integrace cizinců z nečlenských zemí EU

16.06.2013 6:40

Poradenská a informační činnost, např. na koho se na úřadě obrátit, jak vyplnit formulář aj., se poskytuje zdarma.

Cheb: K podpoře integrace cizinců z nečlenských zemí EU
Foto: mestocheb.cz
Popisek: Náměstí v Chebu

V Chebu nejspíš hlavně občanům vietnamské komunity, ale ovšem nejen jim mohou být užitečné služby krajského Centra na podporu integrace cizinců. Vedle poradenské a informační činnosti (k náležitostem pro pobyt, bydlení atd.), sociokulturních přednášek (o ČR, zejm. sociálním, zdravotním a vzdělávacím systému) a kurzů (českého jazyka, základní počítačové gramotnosti) dojednává také přítomnost právníka. To vše jak ve svých prostorách v Karlových Varech - Staré Roli, kde se pořádají i různá setkání, tak v některých dalších městech - v Ostrově, Sokolově, Perninku aj. V Chebu pozvánky směřují do Střední zdravotnické školy v Hradební ulici.

Centra na podporu integrace cizinců fungují pod Správou uprchlických zařízení Ministerstva vnitra, zaměřují se na státní příslušníky tzv. třetích zemí. Služby jsou poskytovány zdarma a mohou jich využívat všichni cizinci, kteří pocházejí z nečlenských zemí EU a mají u nás trvalý nebo dlouhodobý pobyt.

Centrum v Karlových Varech sídlí na adrese Závodu míru 876/3a (zastávka MHD Borová č. 3), pro veřejnost je otevřeno v pondělí a středu od 12 do19 a ve čtvrtek a pátek od 8 do 12 hodin.

Podrobnosti na www.integracnicentra.cz, kde jsou také aktuální nabídky a pozvánky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestocheb.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.