Cheb: Mráz, ledovka a sníh ještě potrápí

08.02.2017 18:30

Letošní zima vyžaduje zvýšenou údržbu komunikací. Další potřebný posypový materiál se dováží kamiony.

Cheb: Mráz, ledovka a sníh ještě potrápí
Foto: mestocheb.cz
Popisek: Náměstí v Chebu

Letošní zima je od těch předešlých opravdu mrazivá. Ledová nadílka uplynulých dní potrápila nejen chodce, ale především pak řidiče.

„Naše městská společnost Chetes společně s dalšími subjekty zabezpečuje údržbu komunikací ve městě. A už nyní v důsledku tuhé a mrazivé zimy máme zásoby posypových materiálů oproti předešlým mírným zimám přečerpány. Jenom sůl potřebnou na posyp komunikací a chodníků přivezlo dvacet kamionů. Jedná se o 509 tun a věříme, že zásoba, kterou společnost Chetes má k dispozici, bude stačit do konce zimního období. K dnešnímu dni bylo z celkového rozpočtu již vyčerpáno téměř pět milionů korun,“ sdělil starosta města Petr Navrátil.

„Podle aktuálních informací od jednatele společnosti Chetes není žádný problém se zabezpečením údržby, co se týče personálního a technického zajištění. Jsou aktuálně podle počasí kontrolovány zásobníky posypu a ihned doplňovány nejen solí, ale i pískem,“ informoval místostarosta Zdeněk Hrkal, do jehož gesce údržba náleží.

Město Cheb má ve svém rozpočtu 2017 na údržbu komunikací téměř patnáct milionů korun. Pro letošní rok byla tato kolonka oproti roku 2016 navýšena o jeden milion.

Meteorologové předpovídají na následující dny opětné prudké ochlazení. Proto je na místě dbát opatrnosti především na tvořících se ledovkách. Mrazy způsobují poškození silnic a chodníků. Do jejich oprav se město pustí ihned zjara.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.