Cheb: Revitalizace areálu Lokomotivy začne v létě

29.05.2016 18:00

V rámci 1. etapy se počítá s vybudováním nového hřiště s umělým povrchem a osvětlením či přístavbou sportovní haly, kde budou šatny a další zázemí pro fotbalový stadion.

Cheb: Revitalizace areálu Lokomotivy začne v létě
Foto: mestocheb.cz
Popisek: Náměstí v Chebu

V průběhu letních prázdnin začne první etapa celkové revitalizace chebského sportovního areálu Lokomotivy. Práce budou zahájeny i přesto, že město zatím neví, jestli získá dotaci z programu Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy nazvaného Státní podpora sportu pro rok 2016. „Zda nám bude dotace poskytnuta, se dozvíme nejdříve v závěru srpna. Podle pravidel dotačního programu však musí být stavba hotova do konce letošního roku. Pokud bychom čekali, než padne rozhodnutí, tak už by se to pak nedalo stihnout. Podle našich informací by šance na získání dotace měla být poměrně vysoká. Zastupitelstvo proto rozhodlo, že půjdeme do rizika a začneme stavět hned po skončení výběrového řízení na dodavatele, což by mělo být někdy v průběhu července,“ vysvětlil starosta Chebu Petr Navrátil.

V rámci první etapy se počítá například s vybudováním nového hřiště s umělým povrchem třetí generace, osvětlením a přístavbou sportovní haly, kde budou šatny a další zázemí pro fotbalový stadion. Vedle toho dojde také k demolici stávajícího ochozu pro diváky či vybudování nové areálové kanalizace včetně přípravy pro závlahový systém budoucího druhého hřiště. Náklady mají přitom činit přes 38 milionů korun. „Toto je pouze odhad projektantů. Skutečnou cenu budeme znát až po skončení výběrového řízení. Dotace od ministerstva školství může dosáhnout výše až 50 procent skutečných nákladů. Obvykle ale bývá ten podíl o něco nižší,“ dodal místostarosta Pavel Hojda.

Rozsáhlý sportovní areál ze 70. let minulého století převzalo město v roce 2013 od tělovýchovné jednoty Lokomotiva, která se s ohledem na omezené finanční možnosti už nedokázala postarat o údržbu a případný rozvoj. V dalších etapách jeho revitalizace se počítá například s vybudováním druhého fotbalového hřiště nebo nové menší tribuny. Proměnou má projít rovněž sportovní hala a objekt s kuželnou, restaurací a ubytovnou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…