Cheb: Skatepark by mohl vyrůst v Břehnické ulici

01.04.2017 13:38

Veškeré překážky by měly být kvůli snížení hlučnosti z hlazeného betonu. Předpokládaná cena nového skateparku je pět milionů.

Cheb: Skatepark by mohl vyrůst v Břehnické ulici
Foto: mestocheb.cz
Popisek: Náměstí v Chebu

Město již vybralo lokalitu, kde by měl vyrůst nový chebský skatepark. Jedná se o volný pozemek po zrušených zahrádkách v Břehnické ulici, který se nachází mezi dopravním hřištěm a minigolfovým areálem. „Opakovaně se na nás obrátili vyznavači skateboardingu, abychom skatepark v Chebu vybudovali. Hledali jsme proto lokalitu, kde by provoz skateparku nikoho nerušil, ale zároveň na něj bylo vidět a byl dobře dostupný. Mnozí si určitě pamatují na skatepark v areálu Lokomotivy, který doplatil právě na nevhodné umístění. Byl schovaný za plotem, takže nebyl přehled, co se tam děje,“ řekl chebský místostarosta Pavel Hojda.

V letošním roce si chce město nechat zpracovat projektovou dokumentaci a případně i zahájit samotnou výstavbu skateparku. „Veškeré překážky by měly být z hlazeného betonu, nebude tam nic kovového. Je to kvůli menší hlučnosti a větší životnosti. Předpokládaná cena nového skateparku je pět milionů korun. Už jsme také jednali se zástupci sdružení, které by mohlo nový skatepark provozovat,“ poznamenal Pavel Hojda..

Zmíněný skatepark v areálu stadionu Lokomotivy, který se nacházel v prostoru za hlavní tribunou, vybudovalo město v roce 2001. K jeho definitivnímu uzavření došlo po sedmi letech provozu. Radnici tehdy došla trpělivost s neustále se opakujícími problémy s vandaly a narkomany, kteří se postupně stali stejně pravidelnými návštěvníky sportoviště jako samotní ´skejťáci´. Návrh nového skateparku se později objevil v úvodní studii revitalizace sídliště Spáleniště, která s ním počítala na ploše mezi sídlištěm a železniční tratí. Toto umístění se však ukázalo jako nevhodné, nápad se navíc nezamlouval ani obyvatelům nedalekých panelových domů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.