Cheb: Starosta města přijal europoslance Jense Geiera

28.08.2014 13:32

Hovořilo se o tématech souvisejících s evropskou integrací i problémech s vylidňováním regionu.

Cheb: Starosta města přijal europoslance Jense Geiera
Foto: mestocheb.cz
Popisek: Náměstí v Chebu

Město Cheb v tomto týdnu navštívil europoslanec Jens Geier. Na jeho návštěvě  ho doprovázel Mgr. Václav Mls. Na radnici byl přijat starostou města Pavlem Vanouškem. Přítomni byli rovněž místostarosta Michal Pospíšil a tajemník městského úřadu Václav Sýkora.

Jens Geier  je od roku 2009 členem Evropského parlamentu. Dále pak členem rozpočtového výboru pro rozpočtovou kontrolu a Delegace pro vztahy s Japonskem. Jako zástupce, je aktivní ve Výboru pro regionální rozvoj a Delegaci pro vztahy se zeměmi jihovýchodní Asie a Sdružením států jihovýchodní Asie.

V přátelském rozhovoru se poté, co starosta představil historii i současnost města včetně projektů financovaných s podporou prostředků z  EU, probírala témata související s evropskou integrací. Účastníci se shodli, že by měly být hledány cesty k podpoře regionů, aby nedocházelo k jejich vylidňování. Jens Geier sdělil, že komise si tento problém a jeho dopady uvědomuje, a že prostředky v plánovacím období 2014 až 2019(21) na projekty v regionech a přeshraniční spolupráci budou navýšeny více než dvojnásobně. To je pro Chebsko velmi pozitivní zpráva.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestocheb.cz

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Město hledá zhotovitele expozice tučňáků

22:09 Ostrava: Město hledá zhotovitele expozice tučňáků

Zhotovitele netypické, zato velmi atraktivní stavby hledá město Ostrava. Zoologická zahrada a botani…