Cheb: Úpravy další části Poohří budou skromnější

26.09.2016 16:36

Revitalizovat se nyní má území od hráze přehrady Skalka k empírové vyhlídce Chebská stráž (Egerwarte).

Cheb: Úpravy další části Poohří budou skromnější
Foto: mestocheb.cz
Popisek: Náměstí v Chebu

Městu Cheb se zatím nepodařilo získat prostředky z dotačního programu na podporu přeshraniční spolupráce mezi ČR a Bavorskem na úpravy další části Poohří. Revitalizovat se přitom má území od hráze přehrady Skalka k empírové vyhlídce Chebská stráž (Egerwarte). „V souvislosti s tím jsme původní projekt přepracovali a připravili jakousi minimalistickou variantu, která bude podstatně levnější. Zatímco původní projekt počítal s náklady ve výši téměř 30 milionů korun, upravený má stát přibližně 8 milionů,“ vysvětlil starosta Chebu Petr Navrátil.

V území mezi hrází a vyhlídkou již proběhly přípravné práce. Došlo k odstranění náletů a vytipovaných dřevin, terénním úpravám nebo založení páteřní cestní sítě.

„V rámci připravovaných úprav se počítá například s dobudováním cestní sítě, vybudováním vyhlídky na přehradu a můstku přes rokli, úpravou vyhlídkového pavilonu Egerwarte a jeho okolí nebo výstavbou přírodního bludiště a altánu v areálu bývalé plovárny. Počítá se rovněž s realizací sadových úprav, konkrétně s výsadbou stromů, keřů, trvalek a bylin nebo založením nových trávníků, či vybudováním veřejného osvětlení podél cest,“ upřesnil místostarosta Pavel Hojda.

V současné době se již připravuje vypsání výběrového řízení na dodavatele stavby, aby se plánované úpravy podařilo dokončit na jaře příštího roku. Město rovněž zvažuje, že se na přepracovaný projekt opět pokusí získat dotaci z dotačního programu na podporu přeshraniční spolupráce. „Na bavorské straně se nám podařilo vytipovat vhodného projektového partnera, který připravuje vybudování geoparku. Vedle toho chceme získat dotace i na několik menších doprovodných akcí, které by probíhaly v příštím roce. Jde například o projekt nazvaný Kouzelný les, kdy by děti z českých i německých škol vytvořily jednoduchá umělecká díla z přírodních materiálů, workshopy vazby květin, Goethův běh, hru o tomto velikánovi nebo dětské Hry bez hranic,“ vysvětlil Michal Pospíšil, který má na chebské radnici na starost oblast přeshraniční spolupráce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…