Chrudim chce nechat zpracovat územní studii krajiny

14.05.2017 8:34

Chrudimští radní schválili zadání veřejné zakázky na zpracování územní studie krajiny správního obvodu obce s rozšířenou působností Chrudim.

Chrudim chce nechat zpracovat územní studii krajiny
Foto: chrudim.eu
Popisek: Chrudim

„Znamená to, že se studie zpracovává na správní obvod Chrudimě, který pokrývá zhruba čtyři pětiny bývalého okresu,“ říká starosta města Petr Řezníček. Město podle něho chvíli váhalo, zda má samospráva nechat zpracovat studii pro daleko větší území, než sama spravuje, nakonec ale rozhodla skutečnost, že by mohlo být její pořízení financováno z evropských a národních zdrojů i ze sta procent.

Cílem pořízení územní studie krajiny je vytvořit komplexní dokument, který by měl umožnit víceoborový přístup k řešení krajiny, především v nezastavěném území. Měl by tím vzniknout podklad pro stanovení koncepce uspořádání krajiny v jednotlivých územních nebo regulačních plánech obcí. 

„Jsme si vědomi toho, že se pořizuje dokument pro skutečně rozsáhlé a přitom rozmanité území. Na druhé straně se bude studie zabývat i aktuálně důležitými tématy, kterými jsou například protipovodňová ochrana, ochrana půdy, prostupnosti zemědělské krajiny a další,“ doplňuje místostarosta Jan Čechlovský. Současně připomíná, že město má velký zájem pořídit i územní studii veřejných prostranství samotného města Chrudim. Pro tu v současné době architekt města připravuje zadávací dokumentaci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…