Cyklistům i chodcům slouží nová stezka mezi Pelhřimovem a Skrýšovem

23.10.2023 22:09 | Tisková zpráva

V Pelhřimově vznikla další stezka pro sportovní využití i příjemné procházky, která propojuje Skrýšov s Pelhřimovem. Hlavním cílem výstavby bylo občanům poskytnout komfort a bezpečí.

Cyklistům i chodcům slouží nová stezka mezi Pelhřimovem a Skrýšovem
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

„Realizací projektu došlo k vybudování zcela nové bezpečné trasy, kterou obyvatelé místní části již několik let požadovali. Nová stezka bude sloužit nejen jako přístupová cesta do práce, školy a za občanskou vybaveností, ale také bude plnit rekreační funkci pro obyvatele z dané oblasti a návštěvníky,“ uvedl místostarosta Zdeněk Jaroš.

Anketa

Vítáte konsolidační balíček, který vláda protlačila Sněmovnou?

2%
96%
hlasovalo: 31686 lidí

Prozatím jsou hotovy dva úseky stezky, třetí se chystá. „Už nyní jednáme s majiteli pozemku o možnosti vybudování dalšího úseku, propojujícího stezku na ulici Topolovou, která spojí další obytnou část s centrem města. Celá akce je součástí širšího záměru města Pelhřimov, který propojuje centrum města s obytnou zástavbou i s dosud hůře dostupnými místy bez použití automobilu,“ doplnil místostarosta.

Místní část Skrýšov spojovala s Pelhřimovem pouze silnice III. Třídy č. III/1333, kterou využívali kromě automobilů i cyklisté a chodci. Ti se do Pelhřimova dostali pouze po kraji vozovky, jelikož jiná přímá cesta ze Skrýšova do Pelhřimova nebyla. Pro chodce a cyklisty byl tak pohyb po této komunikaci velmi rizikový.

Délka stezky dvou úseků je 1034,60 metru, základní šířka stezky je 2,5 metru. Povrch je z přírodě blízkého, mechanicky zpevněného kameniva, umožňujícího zasakování dešťových vod. V rámci projektu byla pořízena také doprovodná infrastruktura, jako jsou lavičky, odpadkové koše či stojan na kola.

Doba realizace: 10/2022 - 9/2023
Celkové náklady: 5 991 592,80 Kč včetně DPH
Spolufinancováno: IROP, výzva č. 36 - Infrastruktura pro cyklistickou dopravu
                               dotace ve výši: 4 194 114,96 Kč
                               státní rozpočet: 898 738,92 Kč
                               vlastní podíl: 898 738,92 Kč
                               podíl dotace 85 %
Zhotovitel: Petr Čeněk

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Třebíč: Revitalizace zámeckého parku začíná

22:09 Třebíč: Revitalizace zámeckého parku začíná

Po obnově oblíbeného parku Hrádek se dostane péče i tomu zámeckému. Aktuálně jsou dokončeny přípravn…