Děčín si připomene výročí narození rodáka Miroslava Tyrše

10.09.2017 21:20

Třetí zářijový víkend ožije sportem a zábavou Děčín, který si připomeneme 185. výročí narození slavného rodáka Miroslava Tyrše. Sobota i neděle budou nabité akcemi pro celou rodinu. Přijďte se podívat na Smetanovo nábřeží, Mariánskou louku, ale také do zámeckých zahrad a Křížové ulice.

Děčín si připomene výročí narození rodáka Miroslava Tyrše
Foto: decin.cz
Popisek: Děčín

V sobotu 16. září dopoledne pořádá Sokolská župa Severočeská – Novákova a turistický oddíl pochod z Děčínského Sněžníku do Děčína. U rogala odpoledne vystoupí –kapely U-Style, Los Pelotudos, Nejenjazz band, Ondřej Ruml a Tomáš Kettner s překvapením. V Křížové ulici se naučíte Salsu Vibrasil, poslechnete Smyčcové těleso Impira pod vedením paní Kulhánkové a pobavíte se s divadlem Krajánek. Z Mariánské louky se stane louka sportovní s prezentací děčínských sportovních oddílů, jejich aktivity si můžete i vyzkoušet. Na přilehlém parkovišti si děti užijí hopsárium pod širým nebem.

Neděle 17. září bude patřit především vzpomínce na Miroslava Tyrše. Zahájí ji pietní akt u sochy na Smetanově nábřeží, pokračovat bude vystoupením Pěveckého sbor Sokola Dětenice, Mažoretek ze Sokola Rakovník a oddílu FaJJn aerobik Jitky Jirušové. Na závěr se vydá průvod vedoucí dva koně na zámek k rodnému domku zakladatele Sokola.

Podrobné informace k akci Tyršův Děčín včetně konkrétního programu najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Chemický postřik proti plevelu

13:37 Kolín: Chemický postřik proti plevelu

Město Kolín informuje své obyvatele o harmonogramu chemického postřiku proti plevelu.