Dvůr Králové nad Labem: Studenti zpracovali architektonické studie na téma dopravní terminál

03.09.2017 14:57

Město Dvůr Králové nad Labem navázalo spolupráci s Fakultou architektury Vysokého učení technického (VUT) Brno. Zhruba třicítka studentů pobyla v polovině února ve městě, aby zde načerpala inspiraci a informace pro přípravu svých bakalářských prací, v jejichž rámci studenti zpracovali architektonické studie na téma Dopravní terminál ve Dvoře Králové nad Labem.

Dvůr Králové nad Labem: Studenti zpracovali architektonické studie na téma dopravní terminál
Foto: www.dvurkralove.cz - Miluše Peterová
Popisek: Dvůr Králové nad Labem

Veřejnost si bude moci studie prohlédnout v říjnu během výstavy s názvem Vlakem do Dvora, která se uskuteční ve výstavním sále Staré radnice.

„Chtěli jsme, aby se na situaci podíval někdo, kdo není přímo spjatý s městem, má neotřelé nápady a otevřenou mysl. Pod vedením zkušených pedagogů a architektů tak vznikly kvalitní studie, z nichž budeme moci v budoucnu vybrat ty, které se budou nejvíce blížit našim představám, jak by mohl dopravní terminál mezi areálem Vánočních ozdob a teplárnou ČEZ vypadat,“ uvedl královédvorský starosta Jan Jarolím a pokračoval: „Vznik terminálu vlakové a autobusové dopravy je do budoucna pro Dvůr Králové nad Labem velkou příležitostí a zpracování těchto studií je tak vykročením správným směrem.“

Veřejnost bude mít možnost si všechny architektonické studie prohlédnout na připravované výstavě s názvem Vlakem do Dvora, která se uskuteční od 11. do 22. října 2017 ve výstavním sálu Staré radnice. Na vernisáži v úterý 10. října budou oceněny nejlepší tři práce, které vybrala komise složená z odborníků fakulty. Kromě vystavených prací budou mít návštěvníci možnost prohlédnout si také 3D modely o velikosti 70 krát 100 cm vytvořené podle jednotlivých studií a vydán bude také katalog, v němž budou jednotlivé studie blíže představeny. Během výstavy budou moci občané hlasovat, která ze studií je podle jejich názoru nejzdařilejší.

Kromě VUT Brno město spolupracuje také s Technickou univerzitou v Liberci, jejíž studenti zpracují možná architektonická řešení vybraných tří lokalit: areálu bývalé městské tržnice; prostoru v ulici Dobrovského naproti bývalému ředitelství Tiby a území bývalé Tiby Zálabí. „Výsledkem by opět měly být architektonické studie a nápady, jak tyto prostory využít ať už pro bydlení, podnikání nebo volnočasové aktivity. I v tomto případě bude mít veřejnost možnost si výsledné práce prohlédnout,“ dodal starosta Jan Jarolím.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

7:04 Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

Radní města Pardubic schválili návrh obecného opatření, které v souladu se zákonem stanovuje a zvyšu…