Dvůr Králové nad Labem má schválený Plán prevence kriminality na období 2017–2022

14.12.2017 13:47

Zastupitelé města schválili na svém zasedání 7. prosince 2017 Plán prevence kriminality města Dvůr Králové nad Labem na období 2017–2022. Jedná se o strategický dokument, který připravil manažer prevence kriminality Jan Štípek ve spolupráci s komisí prevence kriminality, odborem školství, kultury a sociálních věcí Městského úřadu Dvůr Králové nad Labem a také Úřadem práce.

Dvůr Králové nad Labem má schválený Plán prevence kriminality na období 2017–2022
Foto: Dvůr králové nad Labem
Popisek: Dvůr králové nad Labem

 

Hlavními cíli plánu jsou snižování míry a závažnosti trestné činnosti, zvyšování pocitu bezpečí občanů města a jejich aktivní účast na omezování příčin kriminality.

„Plán zahrnuje preventivní projekty, které realizuje Městská policie Dvůr Králové nad Labem (MPDK) a také další organizace ve spolupráci s odborem školství kultury a sociálních věcí městského úřadu, například pečovatelská služba města, základní školy a další. Tyto projekty jsou stanoveny na základě potřeby udržet, popřípadě zvýšit bezpečnost občanů a vycházejí z dlouhodobých plánů a potřeb města zakotvených v dalších strategických dokumentech, jako jsou Program rozvoje města 2016–2022 a Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb na období 2017–2019 pro správní obvod města Dvůr Králové nad Labem,“ uvedl Jan Štípek, který upozornil, že zpracování dokumentu umožní čerpat finanční prostředky z dotačních programů zejména Ministerstva vnitra.

V PPK je zahrnut např. projekt Bezpečně na přechodech, v jehož rámci strážníci MPDK pravidelně ráno dohlížejí na přechodech pro chodce u základních škol a spolupracují s jednotlivými mateřskými a základními školami při pořádání besed a realizaci dlouhodobých programů zaměřených na dopravní výchovu. Nechybí ani společný projekt MPDK a pečovatelské služby Kamery pro seniory, nebo projekt Senior, který má seniorům zprostředkovat praktické dovednosti i teoretické znalosti aktivní sebeobrany.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…