Frenštát pod Radhoštěm: Město dokončilo šestou etapu regenerace sídliště Fr. Horečky

09.05.2017 6:33

Na konci dubna letošního roku město úspěšně dokončilo šestou etapu regenerace panelového sídliště Fr. Horečky. Celkové náklady této etapy dosáhly výše 6,2 mil. korun. Město získalo na tuto etapu dotaci ve výši 4 milionů korun z Ministerstva pro místní rozvoj.

Frenštát pod Radhoštěm: Město dokončilo šestou etapu regenerace sídliště Fr. Horečky
Foto: mufrenstat.cz
Popisek: Frenštát pod Radhoštěm

Šestá etapa trvala sedm měsíců, avšak zahrnovala zimní přestávku, kdy musely být práce z důvodu nepřízně počasí přerušeny. „Součástí projektu byla revitalizace chodníků, vzniklo devět nových parkovacích míst, nová kontejnerová stání a veřejné osvětlení. Ulice Záhuní byla osazena novým mobiliářem,“ uvedl Jiří Skála, projektový manažer z odboru investic a rozvoje MěÚ Frenštát pod Radhoštěm. Současně byly vysazeny mladé stromy a další parková zeleň a okrasné rostliny. Realizátorem stavby byla firma COLAS CZ, a.s.

Již nyní je v plném proudu sedmá etapa revitalizace sídliště Fr. Horečky. „V současné době probíhá výběrové řízení na stavební firmu a město také opět získalo dotaci ve výši 4 mil. korun, přičemž celkové náklady by měly dosáhnout výše 10 mil. Kč,“ řekl Jiří Skála. Obyvatelé se tak mohou těšit na nová parkovací stání, chodníky, veřejné osvětlení a sadbové úpravy včetně nového moderního mobiliáře.

Zároveň město připravuje další etapu regenerace panelového sídliště Rožnovská, která by měla být realizována v příštím roce. Proto připravilo veřejné projednání návrhu realizace sloučených etap, čtvrté a páté, s občany města na středu 10. 5. 2017 v 16 hodin v Domě s pečovatelskou službou, Rožnovská 346. „Jedná se o poslední etapu celého projektu regenerace panelových sídlišť Rožnovská/Fr. Horečky,“ uzavřel Jiří Skála.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…